Drága az üzemanyag? Ne így próbálj spórolni rajta!

Ingyen szerezte az üzemanyagot egy veszprémi férfi, rossz vége lett

Közel egymillió forint a kár, egy veszprémi férfi teherautók üzemanyagtartályát törte fel, hogy több mint 1400 liter gázolajat fejtsen le belőlük.

Több mint 1400 liter gázolajat lopott el négy hónap alatt különböző veszprémi cégek teherautóiból egy helyi férfi. Az első bejelentés 2023. november 3-án érkezett a Veszprémi Rendőrkapitányságra egy építőipari cég telephelyéről. Ekkor nagyjából háromszáz liter gázolaj hiányzott két teherautóból, amelyek tanksapkáját előző éjszaka lefeszítette valaki, majd lefejtette az üzemanyagot. További négy veszprémi telephelyről érkezett még bejelentés hasonló módszerrel elkövetett lopásról 2024. február 22-ig. A kár megközelíti az egymillió forintot. A nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 46 éves veszprémi lakost, akit 2024. február 26-án lakóhelyén elfogtak, majd a helyi rendőrkapitányságon kihallgatták lopás bűntette miatt. A férfi a közzétett információk alapján nem csak saját felhasználásra fejtette le az üzemanyagot, hanem árulta is azt az ismerősi körében. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen üzlet mindkét fél számára veszélyes játék: az olcsóbb üzemanyagot kínáló eladók szinte minden esetben lopott üzemanyagot árulnak, ennek megvásárlásával és felhasználásával a vásárló is megütheti a bokáját. Ugyanez történt a veszprémi férfi esetében is, a tolvaj ingatlanjánál, valamint egy tőle vásárló ismerőse házánál is kutatást tartottak a nyomozók, az akció során több mint 250 liter gázolajat foglaltak le.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?