Drágul a gázolaj, a szerdától olcsóbb benzin ára nem változik

Olcsóbb benzinre drágább gázolaj jön pénteken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a benzin ára szerdán csökkent, a gázolajé pénteken emelkedni fog, mutatjuk mennyivel.

Miként arról beszámoltunk, szerdán 15 forinttal csökkent a benzin nagykereskedelmi ára, ám ez keveseket érint, hiszen a személyautók (a külföldi rendszámosok is) védve vannak továbbra is az ármozgásoktól a 480 forintos ársapka által, sőt a mezőgazdasági gépek is a hatósági áron tankolhatók. Egyedül a 7,5 tonna feletti haszonjárművek és a 3,5 tonna feletti, külföldi rendszámos teherautók, továbbá a nagykereskedőktől közvetlenül vásároló végfelhasználók azok, akik a piaci árat kell megfizessék. Utóbbiak zöme gázolajat tölt autójába.
Hirdetés
Utóbbi, azaz a gázolaj ára azonban e héten drágul, a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken literenkénti 10 forinttal kerül feljebb a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami alighanem hatással lesz a kiskereskedelmi árára is. Az ársapka nélkül a 95-ös benzin átlagára jelenleg 576 forint, a gázolajé 651 forint lesz péntektől, ami a szállítási költségek (így nagyjából minden) további drágulásához vezet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?