E-vel kezdődik, Q-ra végződik az elektromos Skoda SUV neve

Testrészre utal az elektromos Skoda SUV neve - legalábbis magyarul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevéssé meglepő, mégis szokatlan az elektromos Skoda SUV neve: Enyaq. Magyarul vicces a név, de az E-betűs kezdet nyilván kellett hozzá, a márka SUV-jai pedig mind Q-ra végződő nevűek.

Kamiq, Karoq, Kodiaq - a Skoda jelenlegi SUV-jai. Most pedig már a Skoda új, elektromos SUV-jának nevét is tudjuk, Enyaq néven érkezik. A név nem egy elektromos nyakra utal, a gyári információk szerint a szó ír nyelvben lévő, az autó dinamizmusát és hatékonyságát kifejező jelentésre utal inkább, hiszen az Enyaq ilyennek, fürgének és helyi szinten emissziómentesnek ígérkezik.
Hirdetés
Az új modellel a márka 125 éves történetének újabb fejezetét ígérik, nem csak a márka első SUV-ja, első teljesen önálló, elektromos modellje lesz, ráadásul az első, ami a konszern MEB platformjára épül, és amin további elektromos Skodák is érkeznek majd, nem mellesleg új nevezetéktannal. Ahogyan a márka SUV-jainak neve Q-ra végződik, úgy elektromos modelljeinek neve is E-vel fog kezdődni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?