Európába is jön minden idők legerősebb Mustangja

Egy rakás különleges modellt kap születésnapjára a Mustang

Immár hatodik évtizede íródik a Mustang történelme, a Ford pedig igyekszik méltó módon megünnepelni a legendás modell kerek évfordulóját.

1964 óta íródó történelme során a Mustangból hét generációt mutattak be, ez idő alatt több mint 10 millió talált belőle gazdára. A vágtató ló sokat fejlődött az évtizedek során, népszerűsége ma is töretlen, hiszen immár 10 éve a világ legkelendőbb sportautója. A 60. évforduló kapcsán rengeteg újdonsággal készül a márka, de egy különleges, "Mustang nap" névre keresztelt eseménysorozatot is rendeznek, amely keretében az összes kontinensen (az Antarktisz kivételével természetesen) lehetősége lesz a típus szerelmeseinek egy közös vágtára az ikonikus modellel.
Hirdetés
Persze nem csak egy grandiózus eseménnyel készült a Ford, több különleges kivitel bevezetését is a kerek évfordulóra időzítették. A Magyarországon február 1. óta előrendelhető hetedik generációs Mustang kínálata bővül egy California Special változattal, amely az eredetileg 1968-ban prezentált, különleges verzió előtt tiszteleg. A hagyományos modellektől elsősorban az autó oldalán futó csíkozás különbözteti meg, de az egyedi CS feliratok is árulkodóak, ahogy a 19 colos könnyűfém keréktárcsák fényezése is. A California Special mellett a Nite Pony Package is elsősorban az autó megjelenését hivatott különlegesebbé tenni. A fekete felnik mellett a tető, a külső tükörburkolat, és a fényszórókeretek is sötétbe borulnak - ezzel is hangsúlyozva az autó vonalait. A csomag nevéhez hűen ebben az esetben előre és hátra is póni vagy GT logók kerülnek.
Hirdetés
A kor szellemének megfelelően ma már villany-Mustang is található a márka modellpalettáján. Természetesen ezt sem hagyja ki a buliból a Ford, és április 30-tól rendelhetővé válik az elektromos autó Rally kivitele. Az összkerekes, 486 lóerős és 950 newtonméter nyomatékkal rendelkező verzió futóművét a hagyományoshoz képest 20 milliméterrel magasabbra hangolták, így a földutakon is jobban boldogulhat. Talán mind közül a legnagyobb durranás mégis a minden idők legerősebb Mustangjaként aposztrofálható Mustang GTD, amely immáron hivatalosan is érkezik Európába. Persze a nagyjából 106 millió forintos árcédulával rendelkező autót nem veheti meg bárki, a Ford hosszú döntési procedúra után fogja kiválasztani, hogy pontosan kik vihetnek haza egyet a limitált példányszámban gyártott modellből.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?