Exkavátor helyett is megjárja a Volkswagen Amarok

Kéményzúzásra is jó a VW Amarok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában csak mosolyognak, lévén minek kellett négy Volkswagen Amarok egy 67 méteres kémény lezúzásához? Ehhez odaát bőven elegendő egy Dodge Ram, vagy más hasonlóan combos pickup...

Egy jó reklám sokat segíthet az új típusok piaci bevezetésének elején. Így vélik ezt a Volkswagennél is, ahol kitalálták, merőben szokatlan eseménnyel hirdetik az Amarok pickup nagyszerűségét Nagy-Britanniában. Egy használaton kívüli sörfőzde lebontásra ítélt, 67 méter magas, és mintegy 140 tonnás acélkéményét nem hagyományos módon, exkavátorral zúzták szét, hanem négy Volkswagen Amarok húzta el, és döntötte földre a monumentális építményt. A 2,0 literes dízelmotorral hajtott kisteherautók 200 méteres kötéllel, azaz kellően biztonságos távolságból feszültek neki a feladatnak, gond nélkül végrehajtva azt. Persze, volt némi segítség a dologban, az ilyen bontási munkálatokban nagy gyakorlattal rendelkező EDS nevű cég alaposan előkészítette a mutatványt, és vélhetőleg alul el is gyengítették a kéményt, pontosan irányítva ezzel a dőlést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?