Ez most komolyan létezik? – Alfa Romeo Giulia QV

Jónak kellett lennie, nem is bénázták el - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2.9 T V6 teszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tiszta szívünkből szerettük volna, hogy a Giulia jó legyen. Mérföldkőnek tervezték, és addig izzadtak a tervek fölött, míg tényleg az nem lett. A Quadrifoglio egy olyan áldás az autóipartól, amit nagyon nehéz hová tenni.


Megvan a jelenet a Ponyvaregényből, amikor Vincent a karjait széttárva keresi a hang forrását? Valahogy így szálltam ki én is az első kör után a Giulia QV-ből és közben azt kérdeztem magamtól, hogy ezt eddig komolyan senki másnak nem sikerült összehozni? Az Alfások összetehetik a két kezüket, hogy ez az autó megszületett, és ez igaz az alap Giluiára és a Velocére is, de azok mind csak kis kóstolók, előzetesek abból, amiről valójában szól az Alfa új korszakának első modellje. Most egy kicsit újjászületett a márka hamvaiból, úgy érzem, és ezt ők is újjászületésnek szánták. Sergio Marchionne addig nem engedte el a tervek kezét, amíg tényleg azt nem látta a papírokon, ami sikert hozhat. Béke poraira, arany betűkkel fogják írni a nevét ezen túl a rajongók.

A Giulia QV úgy lett istentelenül jó autó, hogy nem szakadt el a Földtől.

Nem érezzük magunkat ordenáré gazdagnak benne, és nem is tűnünk annak, az irigykedő tekintetek is elkerülik, és minden hibája ellenére, ha ütnek, se tudnék most jobb autót mondani ennél.
A forma? Minden irányból jól esik ránézni, kicsit le van maradva a mai divattól, de nem hiszem, hogy annak követése lett volna a cél. Egy ilyen minden szegletén gömbölyű formatervvel lehet most alaposan kitűnni a piacon. De a Giulia formáját már kitaglaltuk elégszer a dízelnél, a benzinesnél és a Velocénél is, a QV-nál a plusz apróságokra érdemes koncentrálni.

Több a luk az első lökhárítón, annak az alján egy valódi karbonszálas splittert találunk, ami aktív.

Magasabb tempónál 10 fokot lejjebb billen a nagyobb leszorítóerő termelése érdekében. Szintén kaptak egy-egy levegőkilépőt a sárvédők, valamint a géptető is, ami mindenképp karbonból készül a csúcsmodellen. Ahogy egyébként a tetőlemez is, amit kérésre 800 ezer forint felárért nem fényeznek le, valamint a kardántengely is karbon, ez egyébként mindegyik Giuliában az. Filigrán a hátsó légterelő, dögös a karbonbetétes küszöb és ordenáré a valódi diffúzor, aminek a két szélén négy szögegyszerű kipufogóvég mered hátrafelé.

Inkább versenyautós a kinézet, mint tuningautós, króm nincs, hál’ istennek, üdítően szép a látvány. Xenonosak, de aktív kanyarkövetősek a fényszórók, ledesek a hátsók, a felniken meg hatalmasak a lukak, és nagyon vékonyak a küllők. Korábban írtam, hogy ezekért menni fog a harc majd a használtpiacon, és azóta láttam is 159-en, és jól állt neki. Klasszikus négyajtós szedán forma, semmi kupés marketing bullshit. Bent is hasonlóan egyszerű, de végre jók az ülések és ezeknél nem kéne jobb tartású, ha hétköznap is használni akarnám. Ezeket leszámítva mindent megtalálunk a többi Giuliában is, kivéve a Race feliratot a DNA kapcsolón, ami egy külön cikket érdemelne.

Ennyire szélsőségesen elhatárolt konfigurációjú menetmódokat még nem tapasztaltam ugyanabban az autóban.

Van az All Weather, ami lényegében gázreakció nélküli vezetést ad, havas úton egyébként jól jön, a Neutral jó lesz hétköznap, a Dynamic pedig, ha azt akarod érezni, hogy jól vezetsz, minden másra ott a Race.

Fáj, hogy nem lehet kikapcsolni a kipörgésgátlót a többi Giuliában, mindegyiket túlságosan visszafojtották ez által. De nem a QV-t, és a szóbeszéddel, hogy a Race csak pályára való, nem untatnék senkit. Ebben az állásban veheti le a láncait az autó, és így mutatja meg az igazi arcát, amit azzal hálál meg, hogy miközben egy őrjöngő vadállat, az összes utasításunkat pincsikutyaként tágra nyílt szemekkel figyeli.

Nem dől be annak, hogy csak úgy teszel, mintha eldobtad volna a játékát. Tudja, hogy mit akarsz, és csak azt csinálja, amit te szeretnél.

Méghozzá azonnal, nem kell várni semmire, elég, ha csak a gázadásra gondolsz, már meg is indul. A Ferrari keze van a motorban, a 2,9-es duplaturbós, alublokkos V6 egy igazi dög, egy olyan, amire benzinvérűként mindig is vágytál. Alapból szelíd, a 8 fokozatú ZF váltó is rövid pórázon tartja az 510 lóerőt és a 600 Nm nyomatékot, de ha kell, pengeéles gázreakciót és kimért, de pont eléggé gyors váltásokat ad, egész kismértékű fordulatszámvesztéssel.
Hirdetés

Race-ben nyílnak a kipufogó szelepei, dörmögősre vált, elképesztően szép hangok jönnek belőle, és magas fordulaton váltásnál olyanokat csattog és prüszköl, mint egy versenyautó.

Tökéletes a hangszigetelés, mert az utazás csöndes, de mindent színtisztán hallasz, ami a kipufogóból tör ki, és még véletlenül sincs hanggenerátor.

Ez a művészet, az a fajta, amitől a szőrszálaid vigyázzba állnak és megdermednek. Az azonnali gázreakcióval és a pengeéles visszajelzéseket adó elektromos rásegítésű kormányzással olyan könnyedén vihető táncba a QV feneke, mintha csak valami videójáték lenne, és tudjátok mit? Sokkal kezesebb így, mint a kiszámíthatatlanul beleszóló biztonsági elektronikákkal Dynamicban, úgy lehet nagy hülyeséget csinálni. Ha mi uraljuk, sokkal kevésbé. Ez most nagyon messze áll attól, hogy felelősségteljes vezetésre intsek mindenkit, de ha van hely, ne bénázz Dynamicban!

Fura a fék, de a Continentalnál sem dilettánsok dolgoznak, sok előnye van a brake by wire rendszernek. Más az érzés, mint egy hagyományos membrános rásegítésűnél, de sokkal hamarabb is reagál, tanulni kell a finom megállást, de vannak előnyei. Az ABS sem úgy válaszol, hogy visszarugdossa a pedált, ugyanúgy taposhatod, majd ő intézi az adagolást és közben nyugodtan kormányozhatsz, nem ijesztget a remegő pedál. Kanyarban fékezgeti az ívbelsőket, de ha pályázni szeretnél, költsd rá azt a 2,4 milliót a karbon fékekre, az acéltárcsák hamar elfáradnak. A futómű elöl dupla lengőkaros, hátul multilink, a csillapítás több fokozatban állítható, de még a legkeményebb sem fájdalmas, sőt. Csodás az összhang, könnyednek érződik az autó, mégsem pattog, és a hétköznapi közlekedés is maximálisan kényelmes, ilyet egy M4, vagy egy C63 nem tud.

Nincs luxus, egy percig sem érezzük, aki a vezetés és az autózás pőre, de mégsem kényelmetlen élményéért jött, az jár jó helyen.

Van ülés-, meg kormányfűtés, ha akarjuk, meg navigáció, de a 8 colos kijelzőnek is az az egyetlen jó pontja, hogy van rajta Android Auto, meg Apple CarPlay, többre nincs is szükség.
Merev a karosszéria, érzésre nagyon egyben van az egész autó. A kormány mögött ülve, nem viccelek,

pont úgy érezzük, mintha a részei lennénk, és nem úgy, mintha ezt az 510 lovat most megpróbálnánk megülni.

Nem tűnik hiperszuper autónak, csak egy olyan sportszedánnak, amit a vezetés tiszta élményéért fejlesztettek, és nem mellesleg bitang gyorsnak. Pillanatok alatt éri el a 100 km/h-t (3,9 s), de a 200 sem tart sokáig (12,3), és 307 km/h a vége alapból, amivel plusz csomag nélkül egyik német gyártó sem tudja tartani a lépést. Egyelőre még a Nordschleifén sem, 7:32:00-s rekordidőt futottak vele. A Giulia QV földhözragadt, egyszerű autónak tűnik, és mint olyan, vannak hibái. Az első pár nap nem működött a jobb oldali elektromos ülésállítása, aztán megjavult. Gyújtás nélkül nem tudunk hangerőt állítani a kormányról és a tükrök felől sok a szélzaj, egy BMW után bántóan sok. A teszthét alatt lerázódhatott az ablakmosó tartálya, amit az első kerékdobba építettek, így vissza sem tudtam rakni, ott zörgött az utolsó pár napban. Ezek minőségi problémák, tudom. De hol nem fordul elő ilyen? És máshol nem lesz ám ilyen vezetési élményed, azt garantálom. Az Audinál és a Mercedesnél jelenleg nem tudjuk, mennyit kérnek a konkurensekért, a BMW M4 viszont pont ott kezdődik, ahol a Giulia QV, vagyis 24 millió környékén. A tesztautó több mint 28, de olyan dolgokkal pakolták meg, amik nem biztos, hogy szükségesek, viszont egyelőre csak az automata árai találhatóak meg, ami talán nem is baj, jobb ez, mint kézivel. A QV alapból is a nagybetűs tökéletes élményautó, amivel alig várod, hogy elindulj, a hosszabb úton mész haza és a parkolóban kínosan sokszor fordulsz vissza hozzá még egy utolsó pillantásra.

Ha pedig kíváncsi vagy a hangjára és arra, hogyan mozog, valamint nem zavar, hogy valaki még beszél is róla, akkor itt az élő tesztvideónk felvétele:


Árak
Tesztmodell alapára
24 309 000 Ft (2019.01.27.)
Tesztautó ára
27 979 000 Ft (2019.01.27.)
Műszaki adatok
Hengerűrtartalom:
2891 cm3
Teljesítmény:
375 kW (510 LE) 6500 1/min-nél
Nyomaték:
600 Nm 2500-5000 1/min-nél
Gyorsulás 100 km/h-ra:
3,9 s
Végsebesség:
307 km/h
Gyári vegyes fogyasztás:
8,2 l/100km
Méretek
Hosszúság:
4639 mm
Szélesség:
1873 mm
Magasság:
1426 mm
Saját tömeg:
1620 kg
Össztömeg:
2080 kg
Tengelytáv:
2820 mm
Karosszéria-kivitel:
sedan
Csomagtér:
480 l
Belső szélesség elöl:
1510 mm
Belső szélesség hátul:
1440 mm
Belmagasság elöl:
860-940 mm
Belmagasság hátul:
900 mm
Hátsó lábtér 180 cm-es vezető mögött:
240 mm
Ülőlap hossza elöl:
530-560 mm
Ülőlap hossza hátul:
470 mm
Csomagtér maximális szélessége:
1120 mm
Csomagtér szélessége a kerékdobok között:
860-970 mm
Csomagtér magassága:
350-460 mm
Csomagtér hossza:
910 mm
Csomagtér hossza üléshajtással:
1850 mm
Raktérnyílás szélessége:
1100 mm
Raktérnyílás magassága:
400 mm
Motor és váltó
Motor:
Benzin
Hengerűrtartalom:
2891 cm3
Hengerek/szelepek száma:
6/24
Sebességváltó:
automata (8 fokozatú tiptronic) sebesség
Nyomaték:
600 Nm 2500-5000 1/min-nél
Teljesítmény:
375 kW (510 LE) 6500 1/min-nél
Menetteljesítmény
Végsebesség:
307 km/h
Gyorsulás 100 km/h-ra:
3,9 s
CO2-kibocsátás:
212 g/km
Gyári vegyes fogyasztás:
8,2 l/100km
Fogyasztás a használónál:
18,5 l/100km
Menetzaj
Menetzaj 50 km/óránál:
56 dB(A)
Menetzaj 90 km/óránál:
64 dB(A)
Menetzaj 130 km/óránál:
69 dB(A)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2019.01.27. at 09:37
  Permalink

  Végsebesség: 307 km/h? Azt a mindenségit neki… Nem hiába, a retró mellett a performance-vonal az olaszok nagy ütőkártyája, de könnyű is nekik, amikor ott van “kéznél” a Ferrari és a Maserati szakember-gárdája. Nem vagyok egy nagy olasz-fan, de ettől most én is elgyengültem egy kicsit 😀

 • 2019.01.27. at 16:58
  Permalink

  “Az első pár nap nem működött a jobb oldali elektromos ülésállítása, aztán megjavult. Gyújtás nélkül nem tudunk hangerőt állítani a kormányról és a tükrök felől sok a szélzaj, egy BMW után bántóan sok. A teszthét alatt lerázódhatott az ablakmosó tartálya, amit az első kerékdobba építettek, így vissza sem tudtam rakni, ott zörgött az utolsó pár napban. Ezek minőségi problémák, tudom. De hol nem fordul elő ilyen?”
  Bárhol. Főleg, hogy ez az autó 28 millió. Tipikus olasz. 28 millió és már most ez nem működik, az esik le róla. Nem azért a két fillérért, de én a vezetési élményt nem tudnám élvezni, miközben hullik szét a 28 milliós autóm. Enyhén szólva is mérges lennék. Ráadásul ezt az autót tesztre adták, elvileg ennek tökéletesnek kellene lennie. Milyen lehet a sima eladott példány?

  • 2019.01.27. at 17:25
   Permalink

   Számos hasonló hibával találkozunk drágább autókban is, azért érdemes ezeket említeni a Giuliával kapcsolatban, mert ennél több negatívum nem érheti és ezeket az apróságokat tudják majd javítani egy esetleges frissítésnél. A hazai tesztautókat nem preparálják, legalábbis ahogy észrevettük, általában rosszabbak, mint amiket a bemutatókon vezetünk. Ez az autó közel jár a 20 ezer kilométerhez, ami tesztautóknál finoman szólva is rengeteg, mindezt úgy kapta, hogy minden héten más taposta bele a kilométereket, egy ennyire kihegyezett, kézzel összeszerelt motornál csoda, hogy egyáltalán még megy, hallottunk olyanról, amelyik már feladta itthon. A 28 milliós ársáv ebben a kategóriában már nem is számít túl magasnak a teljesítmény tekintetében. Valóban én is morcos lennék, ha ilyen hibák jönnének elő az enyémből és lehet, hogy nem érdekelne az sem, hogy vadonatúj fejlesztés tetőtől talpig, de tesztelőként nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy ennek a kocsinak ezeken kívül tényleg nem lehet mit felróni.

  • 2019.01.27. at 20:30
   Permalink

   Sajnos a Lexus sem makulátlan, hiába a takumik gondos munkája. Sturcz Anti a tetőkárpit zörgését említette a kék LC-nél, a sárga hibrid itteni tesztje kapcsán meg – ha jól rémlik – az oldalablak alatti díszléc ragasztása kezdett elengedni. Vályi István speedzone-os tesztjében a Stinger egy-két funkciója sem működött, most az új X5-ös miatt zúgolódtak a kommentelők, szintén pár gomb volt működésképtelen, girbegurba a varrás, stb. Mindenáron a konkurencia előtt akarnak az autókkal kijönni, az autók nincsenek befejezve, rendesen átgondolva, csak az számít, hogy a határidőre a sorozatgyártás induljon be, az esetlegesen felbukkanó hibákat meg majd menet közben sorban orvosolják. Ezért szokott használtautó-vásárlás kapcsán gyakran elhangozni a frázis, hogy a “korai évjáratokat lehetőleg kerüljük”…

   • 2019.01.28. at 15:18
    Permalink

    Én a dízelről tudok ilyen sztorit, a kézi váltós QV-ről pedig csak hallottam, de abban nem vagyok biztos, de feltűnően kevés helyen járt. Viszont még létezik, ott állt, mikor leadtam ezt.

 • 2019.01.27. at 17:14
  Permalink

  Irónikus a csomagtartóban az eneos olaj. Ilyen 5w30 prémium hyper-t töltök én is a hondámba. Kiváló olaj. Gondolkodtam a 0w30 és a 0w20-on is, mert a gyári specifikáció az lenne, de az 5w30 is jó bele. Szóval amúgy kiváló japán olaj.😃

 • 2019.01.28. at 11:39
  Permalink

  “Ez az autó közel jár a 20 ezer kilométerhez, ami tesztautóknál finoman szólva is rengeteg, mindezt úgy kapta, hogy minden héten más taposta bele a kilométereket, egy ennyire kihegyezett, kézzel összeszerelt motornál csoda, hogy egyáltalán még megy, hallottunk olyanról, amelyik már feladta itthon. ” Ezt most komolyan írtad Tamás? Csoda, hogy egy 20 ezer kilométert futott autó még megy?
  Én elhiszem, hogy kihegyezett motor, mert kitapossák a lelkét a tesztelők, de ez akkor is…

  • 2019.01.28. at 15:01
   Permalink

   Teljesen komolyan gondoltam, a tesztautók általában nem esnek át semmiféle bejáratàson, minden héten más hajtja őket leginkább a városban, ezekre a motorokra és a hajtásláncra általában elég komoly odafigyelésre és szervizre lenne szükség. Az egyébként még nem túl hosszú újságírói múltam mondatja ezt velem és a tapasztalat, vagyis az eddigi benyomások, miszerint mindkét Focus RS tesztautó tönkrement, a négyből három Nissan GT-R szintén, a két új Mustang tesztautó eddig kétszer szerepelt a táblázatunkban, mindakettő kiesett, ahogy a Stelvio QV is. Szóval igen, még mindig csodálom, hogy ez az autó az első motorjával járt nálunk. És véletlenül sem mondom azt, hogy ezek mindegyike rossz lenne, ezt az üzemet egyszerűen nem bírják, ami valamilyen szinten érthető.

   • 2019.01.28. at 15:15
    Permalink

    Ezt nem gondoltam volna, azt viszont igen, hogy 80-100 ezer kilométert azért kibírnak, még kíméletlen bánásmód mellett is. De ha ez a tapasztalatod, akkor biztosan így van.

    • 2019.01.28. at 15:24
     Permalink

     Általában sajnos nem kezelik túl jól a tesztautókat és volt olyan DS3, amire volt visszahívás, mégsem javították, majd az új tulajnák motort kellett cserélni emiatt 30 ezer kilométeren belül. Számos ilyen sztori létezik még sajnos. Abból a szempontból mondhatjuk, hogy pozitív, ami a tesztautókkal történik, hogy valós sorozatgyártású autókat kapunk és a valós márkaszervizes karbantartást, az első Focus RS konkrétan azért ment tönkre, mert nem volt benne olaj.

   • 2019.01.28. at 17:09
    Permalink

    Kedves Tamás!

    Ha már így rálátsz a sportosabb tesztautók tartósságára a tesztek során, az i30N-ről nem voltak rossz hírek?
    Szerintem azt is gyilkolták keményen. Ha jól emlékszem azt olvastam, hogy az első gumik még 10.000Km-t sem bírtak.

    • 2019.01.28. at 18:11
     Permalink

     Szerintem nem tartott addig az első szett, amikor nálunk járt, nagyjából egy évesen akkor nem voltak rajta túl régi gumik és az egyik már abbol is púpos volt, szoval ezért mondom, hogy ütve vágva vannak. A tesztautóval kapcsolat az a mendemonda járja, hogy megmérték padon és nemhogy a 275-öt, de a 250-et sem teljesítette már egy évesen, de ezt csak hallottam, amikor nálunk volt, nem tűnt gyengébbnek a Megane-nál annyival.

     • 2019.01.28. at 22:04
      Permalink

      Kösz a választ!
      Nekem az a lényeg, hogy ezek szerint nem ment tönkre. 🙂
      Az erejével nincs gondom. 😉

     • 2019.01.30. at 13:24
      Permalink

      Tavaly mikor i30N-t néztem, ajánlottak egy tesztautót, erősködtek hogy ezekre odafigyelnek, nem engedik hogy hajtsák az ügyfelek stb.stb…. mondtam hogy nem is az ügyfelektől féltem… hanem mindenki mástól aki az autó közelébe kerül, de mondjanak rá egy visszautasíthatatlan árat…. erre kaptam egy listaárat 🙂
      Mondom ez most mi? Hát hogy erre nem kell várni, meg nem kell kifizetni a forgalomba helyezést blablabla… á mondom ez komolytalan, aztán pár nap múlva küldtek egy listaár -400ezres ajánlatot, de azt is csak akkor ha Xnapon belül kifizetem v. lefoglalózom, és átvenni majd cirka 1hónap után tudom, mert addig tesztautó státuszban marad… írtam nekik még jó hogy erre nem kell várni 😉 +még mindig több az ajánlatuk mint amennyiért máshol-0km-esen megkapnám.
      -nem jött válasz-

 • 2019.01.28. at 14:55
  Permalink

  Nem véletlenül kerül ám ez 28-ba egy csomó mindent nem is lehet bele rendelni amit a konkurenciánál viszont igen … szóval ha rendelni lehetne bele még egy két dolog simán lenne 30 felett az ára úgy meg már annyira nem kívánatos darab … Főleg úgy hogy picivel drágábban van AMG c63 V8-al és nem egy szarrá hegyezett v6-ossal .

  Egyébként ha jól tudom ezt a motort pont nem kézzel szerelik össze hanem ugyan úgy mint bármi mást félig robot félig ember rakja össze … na nem android hanem munkamegosztással . Ugyan ott készül ahol a többi sor 4 Alfa motor nem a Ferrarinál mivel ott jóval drágább lenne a gyártása .

  • 2019.01.28. at 15:14
   Permalink

   Bocs, valóban én néztem be, nem kézzel szerelik. A 28 milliora egyébként tényleg hamar pttintható még pár millio, már csak a 2,4 milliós karbon fékekkel, ami jól jönne. Nyilván erős a konkurencia, de ahigy írtam is és a videóban is szó volt róla több szempontból sem hasonlítanám hozzájuk, egészen más és magasabb igényeket elégítenek ki a németek, de valahogy vezetni egyikset sem annyira jó, mint a Giuliát, szóval az ár-érték versenyben mások a Giulia értékei.

  • 2019.01.28. at 16:31
   Permalink

   Talán jobb is, amiket láttam eddig Ferrari motorokat, egyiknél sem estem hanyatt a minőségtől – nem véletlenül van annyi tuningműhely, aki Ferrari motorok felújításával foglalkozik.
   Az AMG meg lehet, hogy nem véletlenül az arabok kedvence, de míg a Merci híresen problémás fenntartású és a gyártó jelenleg az összes márka közül a legtöbb garanciaigényt utasítja vissza, addig a racionális autóbolondok számára nem választási lehetőség. A nem racionális emberek számára is van alternatíva a Fiaton belül, csak azt úgy hívják Maserati (hengerkomplexusban szenvedő vásárlók számára is van modelljük).

 • 2019.01.29. at 13:10
  Permalink

  Tisztelt Tamás,kedves Alfa rajongók!
  Cégünk foglalkozik az importőr által üzemeltetett gépkocsik /Alfa,Jeep,Fiat / flotta parkjával,azok szervizelésével, kiadásával.
  Örömmel olvasom Tamás és a hozzá szólók dicsérő sorait.Engedjék meg hogy a cikkhez és a bejegyzésekhez néhány gondolatot fűzzek:
  – Sem a manuális QV sem az automata QV nem volt összetörve soha.
  – a fényképen látható csomagtartóban lévő olaj nem tudjuk kié,de nem a gépkocsihoz tartozik.
  – az említett elektromos ülés állítás hibátlanul működik /eddig nem tapasztaltunk hibát/
  – az említett -hangerő állítás hiánya gyújtás nélkül a kormányról- természetesen nem hiba! hiszen a
  középső konzolon jól láthatóan ott vannak a kezelőszervek amik gyújtás nélkül is működnek.
  – az említett – lerázódott ablakmosó tartály a kerékdobban hiba természetesen nem
  megállapítható,hiszen ahhoz bontani kell a dobbetétet /és nem is az volt a gond/ A bal
  oldali stabilizátor pálca enyhén lóg, ami többszöri tesztvezetések során előfordulhat./csere/
  Köszönöm hogy elolvasták észrevételeimet!
  Tisztelettel:
  Csernus Zsolt
  Kereskedés vezető

  • 2019.01.29. at 20:41
   Permalink

   Kedves Zsolt!

   Köszönöm a részletes hozzászólásodat, általában nem kapunk visszajelzést arról, hogy mi történik a tesztautókkal.

   A kopogásra én csak gyanakodtam, futómű hangja volt, de annál durvábban szólt, plusz miután előjött, elfolyt az ablakmosó folyadék, egy nagy tócsa lett alatta reggelre, amit jeleztem is a leadáskor. Mivel az ülésállítás működött, mikor visszaadtam, nem tudtam megmutatni a hibát.

   Mindezekkel együtt voltunk maximálisan megelégedve az autóval, ami szerintem a cikkből is kiderül.

 • 2019.01.30. at 10:05
  Permalink

  Nos, az autó erényei fantasztikusak, hamisítatlanul Alfások. Mint Alfa-rajongó, mégis fáj az, hogy ez lett a végeredmény. Ez autó valahol a kortárs BMW és a Jaguar között helyezkedik el (külső) design terén. Holott lehetett volna markánsabb, egyedibb, sportosabb. Alfásabb. Mondjuk ilyen:

  https://yandex.com/collections/card/58372053a334da0dc22d5d2e/

  https://www.carscoops.com/2014/10/2016-alfa-romeo-giulia-study-takes-on/

  Vagy ilyen:

  http://fireballtim.com/2014/09/20/driving-the-future-todays-best-designs-from-audi-volvocarsus-lotus-speedboat-batmobile-bmwusanews-citroen/alfa-romeo-giulia-concept-0-4/

 • 2019.01.30. at 21:05
  Permalink

  Az autó erényei fantasztikusak, hamisítatlanul Alfások. Mint Alfa-rajongó, mégis fáj az, hogy ez lett a végeredmény. Ez autó valahol a kortárs BMW és a Jaguar között helyezkedik el (külső) design terén. Holott lehetett volna markánsabb, egyedibb, sportosabb. Alfásabb. Mondjuk ilyen:

  yandex.com/collections/card/58372053a334da0dc22d5d2e/

  http://www.carscoops.com/2014/10/2016-alfa-romeo-giulia-study-takes-on/

  Vagy ilyen:

  fireballtim.com/2014/09/20/driving-the-future-todays-best-designs-from-audi-volvocarsus-lotus-speedboat-batmobile-bmwusanews-citroen/alfa-romeo-giulia-concept-0-4/

 • 2019.01.31. at 05:12
  Permalink

  Nekem is volt szerencsém vezetni a qv-t. Ráadásul ezt a példányt (is). Tök jó volt!!! Komolyan mondom!!! Ha fontos a vezetési élmény, – nem Budapesten (vagy más nagy forgalmú városban laksz) és télen (hóban) nem sztrádázol, akkor tuti kocsi. Egy hajszál kellett, hogy vegyek egy ilyen kocsit. (qv-t) De mivel Pesti vagyok, így a fékezés okozta anomália dugóban folyamatos gondot jelentett volna a számomra. Az elektronikus fék ugyanis nem támogatta a finom kocsi megállítást. Mindig bebólintott megállásnál. (Tudtommal más tesztelőnek is feltűnt ez, még a Velocéval is). A másik ok, hogy elmaradt a vásárlás, hogy télen hóban, a pusztán hátsó hajtás sztrádán életveszély. (szerintem) Ha vidéken laknék és nem kéne télen hóban, ónos esőben mennem (mert szólít a kötelesség) csak ezzel a kocsival közlekednék. Jó – jó persze ott a nagyobb testvér qv. Az öszkerekes – mondhatnátok. Igaz – csak abba nem beleülsz hanem “ráülsz”. (Én így hívom a magas üléspozíciót) Azaz egy bakon ülsz rajta. Ezzel pedig el van cseszve a vezetési élmény. Sorry a suv rajongóktól.

  • 2019.01.31. at 08:37
   Permalink

   Furcsa módon azt már több embertől is hallottam, hogy azért nem választott hátsókerekest, mert életveszélyes télen. Ez egy elég nagy tévhit, a kipörgésgátló és menetstabilizáló pont ezért van, viccen kívül azonnal elveszi a gázt, ha megcsúsznak a hátsó kerekek, teljesen hülyebiztos. Ezzel az autóval pont bokáig érő hóban közlekedtem és túléltem, nyilván ilyenkor nem Race-módban kell közlekedni, közúton meg amúgy sem, amíg be van kapcsolva a kipörgésgátló nagy hülyeséget nem lehet ezekkel csinálni. Száraz úton meg aztán semmiféle gond nem lehet belőle normális gumikkal, ez szinte biztos. Nem azt mondom, hogy rohanj és vedd meg mégis, csak ettől szerintem nem kell félni:)

 • 2019.01.31. at 10:07
  Permalink

  Nem trollkodásból. Mindenhol, mindegyik verzióról csak jót olvasni. Akkor miért van, hogy kevés van belőle? Valami mégsem kerek vele. Az ára? A belseje? Globálisan mennyire fogy? Szerintem kevés lesz ez az Alfa túléléséhez.

  • 2019.01.31. at 23:18
   Permalink

   azért mert egy e90 és f30-as tucat béjemvé közötti 6 éve elmúlt design kb, skoda superb lámpákkal. jójó, ne legyünk annyira design busyk, de azért 28 millió forintról van szó, nem 3-4 millióról használt autóként, én márpedig annyiért szeretnék olyat venni, ami egyedi és előremutató és kész ( lehet jönni vezetési élménnyel, erővel, blablabla 500ló elég sok gépnek van ebben a kategóriában, nem nagy truváj, a vezetési “élmény” teljesen szubjektív, én már kinőttem a csúszkálós korból, rwd-t sosem vennék)

   Szóval ez se nem egyedi, se nem előremutató, ahogy azt egy alfától várni lehetne, sajnos.
   Pedig voltak jó koncepciók….érthetetlen (számomra), hogy miért ez lett.

Vélemény, hozzászólás?