Felpörög a használtautó-piac?

Izgalmas számokat mutatunk a Használtautó.hu-ról!

Nőtt a hirdetések száma, és többen is kerestek januárban a Használtautó.hu felületén, mint tavaly decemberben.

Mindjárt az elején választ adunk a címben feltett kérdésre: igen, az év első hónapjában úgy tűnik szebb időszak elé nézhet a használtautó-piac, ugyanakkor messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni.
Hirdetés

Az biztos azonban, hogy a Használtauto.hu adatai alapján januárban az autóvásárlók 60 százalékkal többször vették fel a kapcsolatot a hirdetőkkel, mint tavaly decemberben. Emellett 30 százalékkal több hirdetést adtak fel, illetve 30 millió keresést indított a 4,5 millió aktív felhasználó, ami 22 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest.

Érdekes látni, hogy a „hirdetésfeladási-plusz” nagy részét a hibridek (+30%) és a villanyautók (+18) tették ki, ami megmutatja, hogy egyre több ilyen masina jut ki a használtpiacra, ami természetesen azok számára örömhír, akik a lehető legtakarékosabb autókra vadásznak. Továbbá az elektromos autókra indított keresések részaránya is 5,5%-ra emelkedett, ami az elmúlt évek legmagasabb értéke a többi üzemanyagtípushoz képest. Szóval a vásárlóközönség érdeklődik az elektromos hajtású autók iránt, viszont az már más kérdés, hogy az érdeklődés mellett elég vastag-e a pénztárcájuk. Az biztos, hogy kicsit bátrabban mernének most már a zsebükbe nyúlni a vásárlók, ugyanis januárban többen kerestek az 1-1,5 millió forintos árkategóriában, mint az 500 ezer-1,5 milliósban. Ez talán trendfordulót is jelezhet, hiszen a csökkenő infláció, illetve az emelkedő reálkeresetek bátrabbá tehetik az autóvásárlókat. Kíváncsian várjuk tehát a következő hónapok adatait.
Hirdetés

Szintén érdekes információ, hogy a Similarweb.com adatai szerint az autóhirdetési portálok piaca is egyre jobban koncentrálódik. Januárban közel 10 millió látogatást mértek a Használtautó.hu portálon, ami hat-hétszerese a rangsorban mögötte álló Jófogás Autó hirdetési oldal látogatottságának.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?