Fernando Alonso előtt tiszteleg az Alpine legújabb különkiadása

Az "Alpine A110 R Fernando Alonso" a kétszeres világbajnok aláírását is magán viseli

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alpine Forma-1-es csapatának pilótájaként Fernando Alonso szoros kapcsolatban áll a francia sportmárkával, a közös munka gyümölcsét pedig néhány szerencsés vásárló is megtapasztalhatja.

Egyetlen modellje van jelenleg a néhány éve új életre kelt Alpine-nak, ezért természetesen minden növekedési lehetőséget az A110-re kell alapoznia a franciáknak. Emiatt több változat és néhány különkiadás is megjelent már a kupéból, de eddig talán még a mostani verzió a leginkább jelentőségteljes: nem más, mint Fernando Alonso volt az ihlet az A110 R limitált szériájának. Az autóiparban a különleges szériákhoz általában használt alapokkal (egy klasszikus előd, egy dizájner, vagy egy tájegység) szemben Alonso nevével valószínűleg könnyebb asszociálni, hiszen aktív Forma-1-es pilótaként jelentős rajongótábora van, akiknek bizony valódi hozzáadott értéket jelenthet a versenyző közreműködése a sportautó fejlesztésében. Alonso limitált szériáját a már eleve feljebb csavart A110 R-re alapozták, de ennek a teljesítményét már nem növelték tovább. Helyette viszont egyedi futómű-beállítást kap az autó: egy alátétlemezzel a felfüggesztések rövidebbre állíthatók, így 10 mm-rel lejjebb ültethető a karosszéria (ilyen állapotában már csak versenypályán közlekedhet a kocsi), illetve 5%-kal feszesebbé is tehető a rugózás. Bár nem automatikus az állítás (kézileg kell elvégezni, de nem tart sokáig), a lehetőség így is megvan az izgalmasabb pályaautózásra. Ezt a technikai megoldást egyébként az Alpine le is védette, ráadásul Alonso saját maga tesztelte Barcelona Forma-1-es aszfaltcsíkján.
Hirdetés
Optikailag is egyedivé tették az A110 R Fernando Alonsót: egyedi, matt kék fényezést fújtak a karosszériára, ami az Alpine mostani Forma-1-es autóján is látható (az élénk rózsaszínt viszont meghagyták kizárólag a versenyautónak). Ennek sportos kontrasztot ad a motorháztető és a csomagtérfedő részben fekete fényezése (ezek az alap A110 R-en teljes egészében színezetlen szénszálból vannak), valamint a szintén sötét tetőpanel, B-oszlop és hátsó szárny. A felnik pereme szürke árnyalatú, a féknyergek, a kormánykerék közepe és az ajtóbehúzók pedig narancssárgák, ami természetesen Alonso jellegzetes színe. A pilóta teljes trikolórja (kék-narancssárga-citromsárga) megjelenik még az oldalablakok szélén és az ajtópaneleken. A napellenzőbe Alonso filozófiáját gravírozták: "Több út is vezet a hegycsúcsra", aláírását pedig kívül és belül is megtaláljuk. Összesen 32 darab készül a különkiadásból, mert ennyiszer nyert Forma-1-es futamot Alonso, mindegyik példány plakettje egy-egy győztes futam évét és helyszínét viseli magán. Az autó mellé Alonso Forma-1-es sisakjának replikája is jár, amit a kétszeres világbajnok autogramjával látnak el. alons
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?