Ferrarival gázolt és hagyott cserben rendőrt a Red Bull örököse

Nagy kulimászban a fél Red Bull vagyon örököse

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A thaiföldi alapító unokája Ferrarijával halálra gázolt egy rendőrt, majd cserbenhagyta, s még meg is próbálták eltussolni. Büntetése 10 év is lehet.A legtöbb ember számára a Red Bull egyet jelent az osztrák tulajdonos, Dietrich Mateschitz nevével, pedig ő sem saját kútfőből lett milliárdos. A 80-as évek második felében Thaiföldön ismerkedett meg a Krating Daeng néven forgalmazott energiaitallal, majd ennek a nyugati ízléshez igazított és dizájnolt változatával jelent meg az európai piacon, s építette fel azt a hatalmas birodalmat, melyhez napjainkban számtalan rendezvény, sportesemény, zenei kiadó, 2 (!) F1-es istálló, s több focicsapat is tartozik. Az eredeti italt a thaiföldi Chaleo Yoovidhya alkotta, s Mateschitz vele karöltve alapította meg a Red Bull GmbH-t 1987-ben. Chaleo Yoovidhya idén március 12-én, 80 évesen vesztette életét, és elég szép vagyont, körülbelül 5,5 milliárd dollárt hagyott maga után.

Szeptember 3-án azonban az alapítóhoz méltatlan kontextusban merült fel a család neve a hírekben. Chaleo unokája, Vorayuth ugyanis a hajnali órákban elgázolta a hajnali motoros őrjáratot tartó Mak Wichean Glanprasert őrmestert, s nem csak, hogy nem állt meg az ütközést követően, de hosszú métereken át vonszolta magával a magatehetetlen egyenruhást és motorját. Az eset során a 47 éves rendőr halálos nyaksérülést és többszörös csonttöréseket szenvedett, az unoka pedig sötétszürke Ferrari FF-jével elmenekült a helyszínről. A rendőrök később benzinnyomokat követve jutottak el az örökös családi házához, ahol megtalálták az összetört orrú és szélvédőjű Ferrarit, és őrizetbe vették a gyanúsítottat.
Hirdetés


Ráadásul kiderült, hogy egy alacsonyabb rangú rendőrtiszt segítségével megpróbálták eltussolni az ügyet, és bevarrtak egy szerencsétlent, akinek semmi köze sem volt az ügyhöz. Szerencsére gyorsan fény derült a "turpisságra", és a város rendőrfőnöke, Comronwit Toopgrajank személyesen intézkedett az érintett közrendőr elbocsátása, és Vorayuth Yoovidhya letartóztatása ügyében. Az elkövetéssel alaptalanul megvádolt férfit kiengedték. A rendőrfőnök a következőket nyilatkozta az ügyben:
"Egy rendőr meghalt. Nem érdekel, milyen hatalmuk van, ha nem tudom leültetni a bűnöst, akkor lemondok."
Vorayuth Yoovidhya most őrizetben várja a tárgyalást, ha elítélik, akár 10 évet is kaphat a cserbenhagyással súlyosbított halálos gázolásért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 17:59
  Permalink

  [i]“Egy rendőr meghalt. Nem érdekel, milyen hatalmuk van, ha nem tudom leültetni a bűnöst, akkor lemondok.”[/i]

  Már most beadhatod a lemondásod….

 • 2017.10.30. at 17:59
  Permalink

  hogy lehet valaki ilyen balf@sz hogy utánna hazamegy. ha meg ennyi pénze van inkább a rendőrfőkapitányt kellet vola bevonni sem mint egy hülye közrendőrt…..

Vélemény, hozzászólás?