Ford üvegtető visszahívás – nem nekünk szól

Nem csak a levél hull ősszel a Fordnál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az üvegtető hibája miatt hív vissza 887 darab 2014-es Transit Connectet a Ford az Egyesült Államokban, mert lepottyanhat a napfénytető.

Összesen 887 darab Transit Connectet érint az Egyesült Államokban a Ford visszahívása, amelyben újrainstallálják az üvegtetőt. A hatalmas, nyitható rész nélküli üveglapot a 2013. október 4. és 2014. július 14. között gyártott modellekben építették be hibásan. Egészen pontosan tisztítószer-maradványt és szennyezett szilikont találtak azoknál az autóknál, ahol ez eddig problémát okozott, és ezek miatt nem alakult ki megfelelő kötés a tetőelem és az üveg között. Ebből adódóan többen panaszkodtak fokozott szélzaj és beázás miatt, de baleset vagy sérülés nem történt.
Hirdetés
A jelenség javítása egyszerű, hiszen a hibás üvegtetőt és környezetét kiszerelés után alaposan megtisztítják és az üvegtetőt megfelelően visszaépítik. Az eset egyébként nem egyedi, hasonló problémával az Audi és a Bentley is hívott vissza autókat a közelmúltban. Amúgy is szerény ez a visszahívás a Ford korábbi, szeptemberi kampányához képest, amikor a hibás ajtózárak miatt közel 2,4 millió autót kényszerült szervizbe hívni a márka. Örvendetes módon a Transit Connect hibás üvegtetejének visszahívása nem érinti az európai, így a hazai autókat sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?