Gyártásba kerül Vettel Infinitije

Vettel 420 lóerős terepjárója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyan patikamérlegen, de azért adagolja az Infiniti azokat az információkat, amelyek az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel által megálmodott FX50S gyártásával kapcsolatosak.


Az Inifinitinél jól tudják: ha minden tekintetben a legismertebb és legsikeresebb prémiummárkák ellenfelei szeretnének lenni, akkor nem elegendő "csak" kiváló autókat gyártani, némi pluszra is szükség van. A BMW-nél például ilyen az M részleg, amely a fokozottan sportos, valamint az egyedi (Individual) modellekért felel, és a japánoknak valami hasonlót kellene alkotniuk.
A szándék egyértelműen megvan, egyrészt az Infiniti Performance Line keretében már személyre szabhatók bizonyos kivitelek, másrészt a legnagyobb sikert a Forma-1 jelentheti. A Red Bull versenyautókon való hirdetésnél sokkal többről van szó, az immáron kétszeres világbajnoknak tekinthető Sebastian Vettel ugyanis a márka nagykövete, és a nevével fémjelezve készült egy FX50S prototípus, a Sebastian Vettel Version. A mind külsőleg, mind belsőleg átalakított autóról most kiderült, az FX50 5,0 literes V8-asát 390-ről 420 lóerősre hergelték - így érthető a korábbi beharangozás, hogy képes elérni a 300 km/órás sebességet. Arra is mérget lehet venni, hogy a széria nem csupán az F1-sztárt szolgálja majd, hanem biztosan rendelhető is lesz, ám arról egyelőre nincs hír, hogy milyen áron, illetve milyen mennyiségben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?