Ide került az utolsó Audi TT RS!

Az autistákat támogatja az Audi az utolsó TT RS elárverezésével

25 év után tavaly legördültek a szalagról az utolsó Audi TT modellek, ez a TT RS viszont nem a gyári állapotában keresi gazdáját, hiszen egy nemes cél érdekében alaposan feldíszítették.

A budapesti Bartók Béla úton található Autistic Art galéria előtt különös TT RS pózolt, már csak azért is mert az utolsó legyártott példányról van szó. Na, de miért ott? A képgyűjtemény mögött álló alapítvány 2006 óta segíti az autista fiatalokat (az elmúlt 18 évben több mint 600 millió forinttal támogatták őket), idén pedig minden eddiginél nagyobb attrakciót villantottak a mára már szokásossá vált jótékonysági árverés főtételének képében. A Porsche Hungariával létrejött együttműködés keretében a győri gyártósorról utolsóként legördült Audi TT RS modell került kalapács alá, ráadásul nem is akárhogy, hiszen az autó külsejét egy fiatal autista művész, Varga Máté művével dekorálták, amelynek címe Labirintus.
Hirdetés
Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója elárulta, hogy nem volt egyszerű feladat megszerezni az utolsó TT RS-t, mert eredetileg nem a magyar piacra szánták, végül azonban a felsőbb vezetés is kötélnek állt, és sikerült a nemes cél érdekében megkaparintani a különleges példányt. Az alapból metálvörös fényezésű roadsterben egy 2,5 literes, 400 lóerős, 480 newtonméteres, öthengeres TFSI benzinmotor dolgozik, hétfokozatú automatikus sebességváltóval. Mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, a végsebességet pedig gyárilag 250 km/órára korlátozták. Már április 2-án elindult az aukció, az autóra pedig bárki licitálhat, az indulóár 33 millió forint. Az internetes árverést október 7-én délben zárják majd le, és az aznap esti gálaesten derül ki a történelmi jelentőségű Audi TT RS tulajdonosának kiléte. A galériában azt is elárulták, hogy nem csak itthonról, hanem külföldről is várnak ajánlatokat, így könnyen lehet, hogy a normál vételár sokszorosáért fog elkelni az autó.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?