Idén is megautóztattuk a beteg gyerkőcöket

Nyolcadszor is Örömautózás a Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

147 autóztató gyűlt össze az autósport minden szakágából, hogy 323 beteg gyermeknek szerezzen örömöt, akár csak pár kör erejéig.


Ugyanazok az autók, amiket egész évben fotózunk, ugyanaz a pálya, ahol egész évben dolgozunk, ez a nap mégis mindig más. Immáron nyolcadik éve, az év egy bizonyos napjára a szeretet lengi be a Hungaroringet, persze a benzingőz illata mellett. Idén is rengeteg versenyző, csapat, egyesület vett részt a 8. Örömautózáson a beteg gyerekekért. Ilyenkor mindenkit egy cél hajt: mosolyt csalni a beteg gyerkőcök arcára, legalább csak pár kör erejéig, hiszen ők is megérdemlik, hogy átéljék a száguldás élményét.
Voltak, akik félősen közelítették meg az autókat, és voltak bátrak is, akik alig várták, hogy beüljenek a kagylóülésekbe. Persze sokan ki sem láttak az autókból, de így is mosollyal szálltak ki a dübörgő, hangos, koszos versenyautókból. Nahát, micsoda örömöt tud adni ez a tárgy, amire oly sokan rossz szemmel néznek. Mi, akik az autósport közelében vagyunk, már-már megszoktuk az EVO-k durrogását, a Ladák sírását, de nekik valami teljesen mást jelentett erre a pár percre. Örömöt a nehéz napokban. Tanulhatnánk tőlük, ha a háláról és kitartásról van szó. Egy mosoly a kör végén, egy köszönöm az autóból kiszállva, és mi készek voltunk a paddockban. Én ugyan csak a fotóimmal tudok hozzátenni ehhez a kezdeményezéshez, de remélem minden évben sikerült megörökítenem a résztvevők számára egy-egy értékes pillanatot. Azt is remélem, hogy idővel még többet tehetek majd értük. Már csak beültetni, bekötni őket a négypontos biztonsági övvel is nagy élmény volt.
Hirdetés
Lehetne még hosszan ecsetelni az eseményt, de szerintem sokkal többet mondanak a képek:

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?