Ismét Mogyoródon az F1, így változik a forgalom a környéken!

A Formula-1-es Magyar Nagydíj hetében jelentős változásokkal kell számolni a pálya környékén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly a három nap alatt közel 300 ezren látogattak ki a mogyoródi versenypályára az F1 miatt, idén ez a szám pedig várhatóan növekedni fog, így a környéken még nagyobb dugó várható.

A hétvégén rendezik a 38. Magyar Nagydíjat a mogyoródi versenypályán, ezért a szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani a környéken - figyelmeztet a Police.hu. A rendőrség közleményében azt írja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendkívüli forgalmi rend lesz érvényben a pálya környékén, ezért az érintett szakaszokon megnövekedett menetidővel és torlódásokkal kell számolni. A gyorsabb haladás érdekében az alábbi szakaszokon átmenetileg különleges forgalmi rend szerint kell közlekedni július 21. és 23. között:
Hirdetés
 1. Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom, azonban a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypályától kifelé közlekedhetnek a járművek.
  Hirdetés

 2. Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton -ahogy az adott közlekedési helyzet engedi- szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig onnan kifelé haladhatnak az autósok.
 3. A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba -csak a főbejárat felé-, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.
  Hirdetés

 4. Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni.
 5. Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz.
 6. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend.
 7. A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban -főbejárat felé- közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
 8. A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé, egyirányú lesz a forgalom.
  Hirdetés

 9. A versenyt követő ürítés a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül, a Gratis 2 parkolóból a szilasi buszforduló felé, a Gratis 3 parkolóból az pedig Mogyoródon keresztül történik.

A versenyre autóval érkezőktől a rendőrség és a Hungaroring is azt kéri, időben induljanak el, mert a dugók mellett a beléptetés is a megszokottnál valamivel több időt vehet igénybe. Ugyanakkor, aki teheti, közösségi közlekedéssel utazzon ki a pályára, ehhez pedig a H8-as HÉV és a Volánbusz járatait veheti igénybe. A busztrársaság ráadásul különjáratokat is indít az esemény ideje alatt, de a HÉV is növelt kocsiszámmal közlekedik majd. Idén először nem csak a HÉV-megállókba, hanem a gödöllői vasútállomásra is indulnak majd közvetlen járatok a pályáról, így a vidékről érkező szurkolóknak nem szükséges visszautazni a Fővárosba. Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?