Ilyen lehet a jövőre érkező vadonatúj Audi A4

Konnektorból tölthető és akár kéthengeresen is ketyegő lehet az új Audi A4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári fotó még nincs, dizájnterv már van, meg csokornyi pletyka is a várhatóan a jövő évi Frankfurti Autószalonon bemutatkozó új A4-ről.

Már idén hetedik évét tapossa a 2012 elején felfrissített, 2007 őszén érkezett Audi A4-es, jövőre mindenképp várható a teljesen új, B9 kódnéven érkező generáció. Gyári fotó és hivatalos információ még nincs az újdonságról, melynek érkezése a mostaniéhoz hasonlóan ősszel, az akkor esedékes Frankfurti Autószalonon várható, az RM Design azonban már készített egy elképzelést.
Nagyított A3 Sedan vagy kicsinyített A8? Akár mindkettőnek is nevezhetjük a vizionált új A4-est, az biztos, hogy a mostaninál élesebb vonalakat mutat.
Hirdetés
A pletykák szerint az MLB Evo, azaz moduláris hosszmotoros platformon érkező újdonság legalább 50 kilogrammos tömegcsökkentést hoz, lesz belőle konnektorból tölthető változat is - a 2.0 TFSI 211 lóerősével és 95 lóerős villanymotorral. Továbbá itt is elérhető lesz az 1.4 TFSI COD, azaz hengerlekapcsolós verziója. Higgadt menetben az A4 is ketyeghet majd kéthengeresen, hogy 100 kilométerenként 0,5 liternyi üzemanyag-spórolást hozzon az alap 1.4 TFSI-hez mérten.
Az utastérben az A8-ból kicsinyítve átvett középkonzol várható írásfelismerős tapipaddal, head-up display, valamint egyedileg konfigurálható digitális műszerblokk is megjelenhet majd a mostaninál modernebb berendezés mellett.
A várakozások szerint jövő ősszel megjelenő új A4 már 2016-os modellévűként érkezik majd. A kereskedőkhöz vélhetően csak az utolsó negyedévben juthat majd el, ha egyáltalán már az első körben kapunk majd az autókból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?