Íme az Audi TT Cup, ami már idén több sorozatot meghódított

Gyári fotósorozaton a sikeres Audi TT Cup

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A neckarsulmi Audi Forum területén is kiállításra került a vadiúj TT Cup. Az Audi új versenyautója idén debütált a versenypályákon.


Talán mindenki egyetért, hogy az utóbbi idők egyik legszebb versenyautójának sikerült az Audi motorsport részlegének legújabb alkotása, az idén megjelent Audi TT Cup. A versenyautónak már nem sok köze van a kis hazánkban gyártott harmadik generációs TT utcai változatához, hiszen rengeteg módosításon átesett. A legfontosabb változás talán, hogy a tömegcsökkentésnek köszönhetően csupán 1125 kilogrammot nyom.
Ehhez párosul a 2,0 literes TFSI motor, ami 310 lóerős, és valamivel 400 Nm feletti csúcsnyomatékot küld a 6 sebességes S tronic váltón keresztül a versenypályákra. Egy elektronikusan szabályozható aktív differenciálmű is segít a versenyteljesítményre, valamint mátrix LED fényszórókat is kapott, ha esetleg éjszakai futamon kerülne bevetésre. Ezeken felül ugyanazt a PS1 kagylóülést kapta, amit a nagyobb testvérben, az R8 LMS Ultrában is használnak, továbbá beszerelésre került a push-to-pass rendszer is, ami már több bajnokságot is izgalmassá varázsolt. A VW Scirocco kupában is régóta használt energia-visszanyerő rendszer segítségével, egy gombnyomással plusz 30 lóerőt kap a motor, ezzel megkönnyítve az előzést.
Hirdetés
Ahogy az várható volt, óriási a kereslet a kupás TT-kért, és már az első évében több bajnokságban megjelent. Legutóbb a SEAT Leon Cup Racernek volt ekkora sikere. A TCR Internation Seriesen kívül saját bajnokságot is kapott az új Audi modell, ahol csak TT Cupok indulnak. Itt már múlt hétvégén eldőlt a bajnoki cím sorsa, amit a lengyel Jan Kisiel szerzett meg. Kupáját, az Audi neckarsulmi gyárában dolgozók készítették, ráadásul egy 150 000 eurót érő alkatrészcsomagot is kapott az új R8 LMS-hez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?