Inscripition Edition: a C70 elegáns hattyúdala?

Volvo C70 Inscription Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo kabriója eladások szempontjából nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, lehet, hogy hamarosan búcsúzik.

A Volvo C70 tagadhatatlan eleganciája ellenére sohasem tudott bekerülni a legnépszerűbb prémium-kabriók elit csoportjába, és most nagyon úgy néz ki, hogy már nem is lesz erre ideje.
A C70-et a Pininfarinával közösen gyártó, uddevallai gyáregységet bezárják, és nem biztos, hogy a Volvo nagyon nagy erőfeszítéseket akar tenni, hogy új helyet találjon a kabrió építésére. Ezért aztán könnyen elképzelhető, hogy a képeken látható, Los Angelesben bemutatkozó, itt éppen éjfekete Inscription Edition lesz az utolsó C70-es széria. A speciális kiadást feketére festett hűtőrács, polírozott fekete 18 colos felnik, és finom alubetétekkel díszített, (műszerfalán is) fekete bőrrel borított utastér jellemzi.
Hirdetés

Ahogyan a többi C70-est, az Inscription Editiont is öthengeres (230 lóerős) benzines, és (150, 177 lóerős) dízellel is kínálják - mindkét egység turbós. A keménytetős kabrió feketén kívül fekete metál, illetve fehér színben lesz megrendelhető. A svéd kabrió sorsa várhatóan a 2000 példányos Inscripition Edition piacra kerülése után derül majd ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?