Ismét büntették a túlsúlyosokat a rendőrök

Messziről látszott, hogy megbuknak a mérlegeléskor ezek a horrorkaravánok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb csokrot tett közzé a rendőrség azon túlsúlyos járműszerelvények fotóiból, amelyeket lekapcsoltak az elmúlt napokban. Mutatjuk a legfrissebb félreállított horrorkaravánokat!

A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 és M4 autóúton ellenőriztek több járműszerelvényt, három akadt fenn a rostán. Az összességében közel két tonna túlsúly miatt a rendőrök nyolcszázezer forint bírságot szabtak ki. A túlsúlyos járműveken mindhárom esetben román rendszám díszelgett. A rekorder mintegy 1230 kilogramm túlsúllyal megpakolva közlekedett nagy sebességgel, ennek a veszélyeire már többször felhívtuk a figyelmet.
Hirdetés
Kiemeltük például azt is, hogy a szabályokat és sebességhatárokat a megengedett össztömeg figyelembevételével találták ki, illetve hogy az autókat is a szabályos súllyal számolva fejlesztik. Túlterhelve nem csak a motornak van nehezebb dolga, a futómű és a fékek is fokozott terhelést kapnak, sőt az autó kezelhetősége is lényegesen leromlik. Ha mindemellett még rosszul is oszlik meg a súly, mondjuk a legnehezebb rakomány kerül leghátra, az tapadásvesztést és az utánfutó oldalra kitörését, elszabadulását is eredményezheti. Mindez könnyedén vezethet életveszélyes balesetekhez, nem véletlenül figyelnek erre folyamatosan a rendőrök.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?