Ismét hatalmas drágulás jön a benzinkutakon

A gázolaj literenkénti ára két számjegyű értékkel nő, de a benzin is alaposan drágul

A múlt héten a gázolaj ára stagnált, míg a benziné alig észrevehető módon csökkent, de úgy tűnik ez csak a vihar előtti csend volt, mert a hét közepétől mindkét üzemanyag jelentősen drágul.

A múlt heti stagnálás után szinte biztosra vehető volt, hogy valamerre mozdulni fognak az üzemanyagárak. Mivel az elmúlt hét napban a magyar kutak nem követték le a világpiacon megfigyelhető árkorrekciót így az is elképzelhető volt, hogy csökkenés következik, sőt, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is arról beszélt a MÁSZ-szal (Magyar Ásványolaj Szövetség) történt egyeztetését követően, hogy a benzin árát csökkenteni kell. Úgy tűnik ez még várat magára, mivel az elmúlt hét napban 6 százalékot emelkedett a Brent olaj hordónkénti ára, ez pedig a töltőállomások árképzésében is megjelenik. Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7, míg a gázolajé 11 forinttal nő! Így a hét közepétől utóbbi literenkénti átlagára 651, míg a 95-ösé 607 forint környékén alakulhat a Holtankoljak.hu jóslata szerint.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?