Jeep Wranglerrel őrzik az Adriai-tenger partját

Olaszországban Jeep Wranglert kaptak a rend őrei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tengerparti őrjáratozásra használja az olasz csendőrség, más néven a karabélyosok hadteste a Jeep Wranglerket.


A dubaji rendőrség autóparkját ugyan nem übereli, de nem panaszkodhat az olasz Carabinieri sem a sajátjára. Megtalálható náluk a legsportosabb Alfa Giulia, a Guadrifoglio, ám egy Lotus Evora S modellel is összefuthat az ember Rómában és Milánóban. A legújabb autójuk pedig egy Jeep Wrangler, amellyel a városok helyett a tengerparton találkozhatnak a turisták és a helyiek egyaránt.
Hirdetés

A terepjáróval Olaszország Romagna nevű részén figyelnek majd a rendre a tengerparton. Az autót természetesen a csendőrség jól megszokott sötétkék színére fényezték és a vörös csíkok sem maradtak le róla. A rendfenntartó szolgálathoz elengedhetetlen kiegészítők mellett a Wrangler kapott egy Mopar One csomagot, amely tartalmaz egy 5 centis emelést, fekete 17 colos könnyűfém felniket, illetve a terepre is alkalmas gumiabroncsokat.

A terepjárót a 2,8 literes turbódízel motor mozgatja 197 lóerővel és 460 Nm forgatónyomatékkal, természetesen az összkerékhajtás is rendelkezésre áll, valószínűleg jól is jön homokkal borított tengerparton. Arról, hogy pontosan hány Wrangler szolgál majd a karabélyosok kötelékében, nem érkezett pontos információ.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?