Kamurendszámmal a hatósági árért? Elkapták őket!

Pénzügyőrök fülelték le a csalást Hegyeshalomnál, ennyit biztosan nem ért a hatósági áras benzin!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy osztrák kisteherautóban elrejtve egy magyar rendszámot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei. Kiderült, hogy azzal visszaélve tankoltak hatósági áron a járműbe.

A pénzügyőrök Hegyeshalomnál egy osztrák honosságú kisteherautót ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldalának egy friss bejegyzése szerint, amikor meglepő "véletlen egybeesést" tapasztaltak. Bár a jármű átvizsgálása során csempészárut nem találtak, akadt az utastér mögött egy pár magyar rendszám, némi további kereséssel pedig az ahhoz tartozó forgalmi engedélyre és egy hatósági áras tankolási bizonylatra is rábukkantak.
Hirdetés
Elég egyértelmű, hogy mire használták a táblácskákat és a forgalmi engedélyt, ám az ilyesmi a hatályos jogszabályok szerint egyedi azonosítójellel való visszaélésnek minősül. A kutakon gyakorlatilag lehetetlen lett volna lebukni ezzel, hiszen a magyar forgalmihoz tartozó jármű és az osztrák kisteherautó típusa megegyezett. A sofőr ráadásul később még el is ismerte, hogy a magyar okmányok felhasználásával jogtalanul hatósági áras üzemanyagot tankolt. A pénzügyőrök ekkor értesítették a rendőrséget, akik átvették az ügyet, jelenleg is folyik a nyomozás, amelynek során azt is vizsgálják, hogy miként jutott hozzá a sofőr a magyar járműokmányokhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?