Két piroson áthajtó Audit csíptek el a közutasok

Videón a szabálytalanság: az útépítésnél sem dísznek vannak a jelzőlámpák!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most nem a gyorsforgalmi utakról töltött fel meglepő videót a Magyar Közút, egy útépítésnél kapták lencsevégre a felháborító szabálytalanságot. Mutatjuk a felvételt!

A forgalomfigyelő rendszer helyett egy közutas autó fedélzeti kamerája rögzítette Patosfán a legújabb felháborító esetet, ahol egy teljes körű útfelújításnál ideiglenes jelzőlámpák irányították a forgalmat. Az álló autósort egy magyarázatot nem igénylő, ám közel sem illedelmesen megfogalmazott matricával ellátott Audi előzte meg, természetesen a piros lámpa egyértelmű jelzését is figyelmen kívül hagyva. Nem jutott messzire a mutatvánnyal, a közutas alkalmazott ugyanis elsőként indult tovább a lámpától, így pont ugyanezen autó mögé érkezett meg a következő tilos jelzéshez. Itt sem mutatta kellő türelem jelét a sofőr: egy másik, a lámpánál szabályosan álló autót kikerülve nyomta tovább, miután elhaladtak mellette az éppen érkező szembejövők. A második esetnél sikerült egy követőt is szereznie.
Hirdetés
A Magyar Közút Instagram bejegyzése szerint közel sem egyedi esetről van szó. A kivitelezők állítása szerint sok helyen naponta többször is figyelmen kívül hagyták autósok a munkások mellett a piros jelzést és csak a szerencsén múlt, hogy nem ütköztek össze a velük szemben szabályosan haladókkal a munkaterületen.

Egyértelműen szükséges tehát hangsúlyozni: az a lámpa nem dísznek van ott, és hiába nem látod épp a szembejövőt, attól neki még zöld a lámpa a másik oldalon, és előbb-utóbb útban lesztek egymásnak.

Az esetleges balesetek elkerülése érdekében a Magyar Közút arra kér minden autóst, hogy a munkaterületeken érvényben lévő ideiglenes korlátozásokat, szabályokat minden esetben tartsák be, nemcsak maguk, hanem a többi közlekedő és az ott dolgozók biztonsága érdekében is. Az esetről készült videót alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?