Keveslik a dolgozók a béremelést, sztrájkra készülnek a MOL-nál

Sztrájkbizottságot alakítanak a MOL Nyrt-nél, demonstrációra is készülnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyoldalú bérfejlesztést tervez a MOL, a dolgozók azonban nem fogadják el azt, hanem koncentrált sztrájkra készülnek.

Fokozódik a helyzet, nem elég az olajárak emelkedése és a hazai hatósági árak miatt a töltőállomások szorult helyzete, a MOL-nál sem mindenki boldog. A dolgozók nem fogadják el a munkáltató egyoldalú bérfejlesztését, a cégnél működő szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítanak és a demonstráció szervezését is megkezdték - közölték az olajipari vállalatnál működő munkavállalói érdekképviseletek az MTI-vel.
Hirdetés
A MOL közlése szerint a társaság több hetes egyeztetés után döntött a béremeléséről. A másik oldalról az Olajipari Szakszervezet, a Mol Vegyész Szakszervezet és a Mol Bányász Szakszervezet közös közleményében arról számolt be, hogy az elmúlt napokban a MOL Nyrt. és a szakszervezetek közötti bértárgyalásokat a munkáltató megegyezés nélkül lezárta, és egyoldalú végrehajtást jelentett be, mert ugyan az álláspontok közeledtek, de a munkáltató a szakszervezetek és a dolgozók számára elfogadható mértékű bérfejlesztést ajánlani nem tudott.
Hirdetés
Az egyoldalúan végrehajtott bérfejlesztés - a karácsonyi jutalom nagyobb, meghatározott rész alapbéresítésének hatásával együtt - dolgozónként átlagosan 7,1-7,9 százalékos bérnövekedést jelent. Mindez azonban, figyelembe véve a piaci környezetet, a munkáltató elmúlt évi eredményeit és a munkavállalói felelősségi köröket, a szakszervezetek számára elfogadhatatlan. A MOL munkavállalói a bérfejlesztés mértékét kevésnek tartják, elosztási rendszerével, a karácsonyi jutalom alapbéresítési szándékával nem értenek egyet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?