Kicsi autóval egy óriási felvonuláson – smart times 15

smart times 15 – 33 ország résztvevői ünnepelték a márkát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén hazánkba látogatott a smart times, ami immáron 15. alkalommal került megrendezésre és először látogatott Magyarországra. Okozott is felfordulást rendesen.

Minden Ausztriában kezdődött, amikor néhány smart-rajongó találkozót szervezett, hogy megoszthassák egymással tapasztalataikat és élményeiket. Lassan elkezdett terjedni Európában az esemény, és akkorára nőtte ki magát, hogy a világ leghíresebb és legnagyobb smart eseményéről számolhatunk be, ami mára gyári háttértámogatást is kap. Olyannyira, hogy az egész smart vezetőséget köszönthettük Magyarországon.

Annette Winkler a Városligeti tónál fogadott minket egy baráti beszélgetésre. De ki is Ő? A hölgy, a smart vezérigazgatójaként az első nő, aki vezető pozíciót tölt be a Daimler konszernen belül. Egy végtelenül nyitott, jó kedélyű, karakán, határozott ám mégis szerény hölgyet ismerhettünk meg személyében. Nem lehetett nem rá figyelni. Elmondta, hogy először járnak Magyarországon és izgatottan várták, hogy ekkora városban rendezhessék meg az eseményt. Nem véletlen tehát, hogy el voltak ájulva fővárosunk gyönyörűségétől. Külön kiemelte az éjszakai túrájukat, amely során Budapest éjszakai fényeit csodálhatták meg.
Elmondása szerint 30-33 nemzet résztvevőit várták a tizenötödik smart times nemzetközi márkatalálkozóra, és a tavaly Portugáliában megrendezett esemény óta már új autóik is bemutatásra kerültek. Nem tudta eléggé kiemelni a közösségi média fontosságát, amin keresztül pillanatok alatt terjed a híre a rendezvénynek és ilyenkor ellepik az internetet a smartos képek - ebbe most magunk is alaposan bekapcsolódtunk. Mikor a márka sikerességéről kérdezték, egy nagyszerű példával is szolgált. „A smart olyan speciális világot szeretne létrehozni, amire eddig nem volt példa. Nézzük meg a zsebeinket. Mit találunk benne? Okostelefont. Pár éve nem is gondoltuk volna. Mi az okostelefon angol megfelelője? Smartphone. smart phone.” – tette hozzá nevetve Annette Winkler.
Hirdetés
Kitért Kínában való terjeszkedésükre is, ami egy óriási ugrás a márka számára, hisz előreláthatólag ez lesz a legnagyobb piacuk. Az amerikai piacról is beszélt, ahol a smart forfour a kedveltebb az ottani piaci szokások miatt. Szeretnének inkább különleges autókat gyártani egyedi embereknek, mintsem tömegautókat. Természetesen mondhatják, hogy kicsi, praktikus, de az igazi vonzereje mindig is a nyílt kultúrája lesz a smartnak. Fontosnak tartják a vevők bevonását a tervezésbe, például a színek és formák kiválasztásakor. Így jártak el az új kabrió megalkotásakor is, amiből kettőt már nálunk is bemutattak.
Mit csináltak még? Felfordulást. ŐRÜLETET. Hiszen 1207 autóval összesen 2476 résztvevő regisztrált - ebből nem kerekedhet ki más, mint totális káosz. Teljesen felforgatta Budapestet mind a felvonulás, mind a rengeteg smart, ami hirtelen ellepte a várost. Mi több, mi is részesei lehettünk a felvonulásnak egy kis fortwoval. Hasonlóval, mint amilyet már volt egyszer szerencsénk tesztelni. Imádni való kisautó, én személyesen most vezettem először smartot. Természetesen bennem volt a belém nevelt „nem férfinek való” és „ennyiért autót is lehet venni” érzés, de a fortwo mindent legyőzött. Elvarázsolt, és azt kell, hogy mondjam, élhető. Pont a különlegessége, ami miatt nem tudja elengedni az ember. Mikor kiakasztottuk a kis zászlónkat, nem volt olyan, aki ne nézett volna meg minket. Nem tudok nem elfogult lenni, de a miénk nézett ki a legjobban.
Így, hogy mi is részesei lehettünk a felvonulásnak, felejthetetlen élményt szerzett nekünk a kicsi kétüléses járgány és a rendezvény. A több mint 1000 vonuló smart látványára rengeteg néző volt kíváncsi az utak mellett, de még a miattunk dugóban álló emberek is pacsiztak velünk. A Hungaroring kijáratánál egyenként számolta a smartokat a Guinness rekordokat hitelesítő személy.
No, de kik voltak a legőrültebbek? Minden bizonnyal a görögök, hiszen mindent megnyertek. Óriási partit rendeztek az egész felvonulás alatt, valamint a belvárosban is, ahol amúgy sem kis felhozatal volt. Finomabbnál finomabb ételek illata lengte be a zenétől hangos teret, ahol a világ legkülönlegesebb smartjait is megcsodálhattuk. Óriási csapattal érkeztek a lengyelek, a dánok, az oroszok és még sok más nemzet smartosai, akiket mind egy őrült szenvedély hajt: a smart, ami ugyanúgy lehet egyedi, ahogyan minden ember, minden smartos is az.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?