Különleges drónt álmodott meg a Ford

Az autógyártás mellett drókonat is piacra dob a Ford?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kutyasétáltatást is automatizálná a Ford. Igaz, az ebet vezető szerkezet talán épp a kutyatartás egyik lényeges elemét venné el, használata csak időnként javasolt.


A Ford dizájnere álmodott egy szebb világot, és papíron megtervezett egy kutyasétáltató drónt. Pontosabban droidot, azaz robotot, hiszen a drónok hallatán azonnal a levegőben repdeső játékszerekre gondolunk. A "kutyacsősz" drón-tanulmány elvinné a kedvencünket sétálni, sőt fel is takarítana utána. A kérdés már csak az, hogy melyik gazdi örülne annak, ha nem ő vinné el sétáltatni a kutyust, hanem egy robot. Bizonyára kényelmes dolog, a kutya-ember viszony azonban erősen gyengülne ennek köszönhetően.
Hirdetés

A versenyen egyéb drónos ötletek is előkerültek. Egyik példa a kéz nélkül használható esernyő, amelynek lényege, hogy a felhasználó fölött lebegne egy "Szárazon Tartó Drón". Ezen kívül az "Intelligens Vezetőkutya" ötlete is felmerült, ami a vakoknak és a gyengén látóknak segítene, figyelve előttük az utat, és fülhallgatón át irányítva őket. A verseny jól mutatja a Ford folyamatos törekvését az új ötletekre és az innovatív gondolkodásmódra. A kérdés már csak az, hogy mi fog ezekből az extrém ötletekből megvalósulni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?