Küszöbön a benzinárstop 2.0?

A nemzetgazdasági miniszter szerint be kell avatkoznia a kormánynak az üzemanyagárakba

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint a kormánynak tennie kell valamit az üzemanyagárak ügyében, mert azok ára túlságosan is elszállt. Az intézkedés még a héten életbe léphet.

Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, a KSH által közzétett adatok szerint Magyarországon régiós szinten is kiugróan magasak az üzemanyagárak, mind a benzin, mind a gázolaj esetében. A kormány egy ideje már fontolgatja a közbelépést, döntést viszont csak holnap hoznak az esetleges intézkedésekről. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszer kijelentette, hogy beavatkozást fog javasolni a holnapi ülésen - mondta el az Index kérdésére a kedden tartott sajtótájékoztatón.
Hirdetés
Egyelőre nem részletezte, pontosan milyen intézkedést fog javasolni, de könnyen elképzelhető, hogy a korábbiakkal ellentétben ezúttal dinamikus árbefagyasztást alkalmaznak majd, amely a KSH által kiszámolt régiós átlagárban rögzíti az értékeket - erről már a Porfolio ír. A gazdasági portál szerint így hetente változna az üzemanyagár a KSH péntekenként közölt mutatói alapján. Amennyiben ez a fogatókönyv lép életbe, úgy a benzin ára jelen állás szerint 20, míg a gázolajé 31 forinttal csökkenhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?