Lekérdezhető előélettel gyorsabban eladhatod az autódat

A Használtautó.hu adatai szerint a vásárlóknak egyre fontosabb a járművek lekérdezhető előélete

Megvizsgáltuk, hogy mennyivel gyorsabban lehet eladni azokat az ellenőrizhető autókat, amelyekhez az alvázszámot is feltöltik, és azt is, hogy mennyivel több érdeklődő érkezik ezekre a hirdetésekre.

Biztosan ti is úgy vagytok vele, hogy minél gyorsabban szeretnétek túladni a használt autótokon, amikor mondjuk cserére szánjátok el magatokat. Ilyenkor mindig gondoljatok bele a másik fél helyzetébe is, hiszen ti is abban a cipőben fogtok járni. Mindenki olyan autót szeretne, amelynél a lehető legkisebb a kockázata a meghibásodásnak. Ezért is fontos tisztában lenni az előélettel.
Hirdetés

Eladóként minél több információt adtok át az érdeklődőknek, annál gyorsabban fog elkelni az autó, ezt a Használtautó.hu adatai is alátámasztják. A portálon ugyanis 2023 eleje óta 18%-kal több érdeklődő érkezett a lekérdezhető előéletű hirdetésekre, mint azokra, ahol a tulajdonosok nem adták meg az alvázszámot. Egy-egy ellenőrizhető autót pedig havonta átlagosan akár 800 potenciális vevő is megtekintheti.

Ha szintén az elmúlt 2 évet nézzük, a Használtautó.hu oldalán megközelítőleg 60%-kal nőtt azon hirdetések száma, amelyekben már az alvázszámot is feltüntették. Így jelenleg már több mint 30 ezer olyan eladó autóból válogathatnak a vevők, aminek az előtörténete lekérdezhető.

Szintén jól jöhet vásárlás előtt a Jármű Szolgáltatási Platform, ahol ügyfélkapus bejelentkezéssel, a rendszám alapján pár perc alatt lekérdezhető a kiszemelt használt autó előélete. Emellett fontos azonban, hogy a hirdetésekhez az alvázszám mellé jó minőségű, nagy felbontású fényképeket és minél több dokumentumot kell feltölteni. Sőt a Használtautó.hu tapasztalatai alapján sokan a szervizkönyvről és a szervizszámlákról készült fotókat is feltöltik a hirdetéseikhez, amik értéknövelő tényezők is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?