Levegőből vadásztak a rendőrök, mutatjuk, mit láttak

Heti dróncsapás a 8-as főútról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már-már rendszeres a Veszprém Megyei rendőrök drónos ellenőrzése, a megelőzés érdekében a kiemelten balesetveszélyes útszakaszokra mennek rá, nem alaptalanul.

Nem éri meg túlzottan sietni - bizonyítja ezt a rendőrök legújabb akciója, ahol a 8-as számút főút városlődi szakaszán elsősorban a záróvonalon előzést figyelték - a levegőből, drón segítségével. Mellette persze minden egyéb szabályszegésre is fel kívántak figyelni, a szabálytalankodókat pedig azonnal meg is állították.
Hirdetés
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanulságos videóval hívja fel a figyelmet a szabályok betartására, hiszen hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is sort fognak keríteni, de tegyük hozzá, bármelyik bírság kedvezőbb, mint egy frontális ütközés, amiben azonban a vétlen fél is jelentősen rosszul jár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.10.31. at 07:24
  Permalink

  Hatvan – Budapest M3-as halálútszakaszon is üdvös lenne a rendszeres drónos ellenőrzés. Leggyakrabban előforduló probléma az erőszakos gyorshajtás. Követési távolságot be nem tartva, fényszóróval villogva rámásznak a belső sávban gépjárműveket előző, szabályosan közlekedő autóra. 130 km/h sebesség erős túllépésére, követési távolság lecsökkentésére, előzött járművet közé bevágásra akarják kényszeríteni a szabálykövető gépkocsivezetőket. Ha az előzést végrehajtó gépkocsivezető nem enged a tolakodásnak, akkor szokott előfordulni a gyorshajtó cikázása: bevág a külső sávba, majd vissza a belsősávba – és ilyenkor fordul elő a büntető fékezés. Az M1- M7 autópályán ritka az ilyen stílus, Ausztriában, Szlovéniában, Olaszországban egyáltalán nem tapasztaltam ilyen erőszakos gyorshajtást.

  • 2022.10.31. at 09:07
   Permalink

   A 8-as és a 4-es a két legdurvább szakasz, az elkövetők többsége külföldi, akik valamiért itt élik ki a kisebbségi komplexusukat, és olyan dolgokat csinálnak amit magyar rendszámos autótól sosem látok.
   A meredek az, hogy a román határt átlépve egyszer sem láttam ilyet a helyiektől otthon, sem Ausztia felé a jellegzetes vendégmunkás autóktól (régebbi Passat, 8-10 éves prémium autók brit rendszámmal), tehát sokan úgy gondolják, itt büntetlenül megtehetik.

   • 2022.10.31. at 12:08
    Permalink

    Demens vén hülye!
    Azért te vagy a legelső a sorban mert 60-al “száguldasz” idióta!
    Keress már egy öregek otthonát és ott oltsd a csapatot!
    Demens vén marha!

    • 2022.11.01. at 23:28
     Permalink

     Szerintem te csalfa vagy álnéven.
     Ő használ úgy idegen szavakat hogy nincs tisztában a jelentésükkel.
     És őrá jellemző az is hogy nem képes egyszerű mondatokat értelmezni viszont olyan dolgokat tulajdonít másoknak amit megának mesélt be (lásd fentebb az egyszerű szövegértelmezés hiányát).
     Csak a te kedvedért: https://egzostive.com/misc-stuff/

Vélemény, hozzászólás?