López után már a Citroën is WTCC-világbajnok

WTCC, Sanghaj: három citroënes állhatott a dobogón, Michelisznek is jutott egy második hely

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

José María López már világbajnokként indulhatott a WTCC sanghaji futamán. A főfutamot nyerte, Michelisz a nyitón második lett, a Citroën világbajnok.


Miután a WTCC Japán Nagydíján José María López már a világbajnoki címhez elegendő pontfölénnyel zárt, számára, de minden bizonnyal a Citroën számára sem volt vészesen stresszes, az eredmény mégis több szempontból ünnepelendőre sikerült.
Hirdetés
Michelisz Norbi az időmérő 9. helyével a fordított rajtsorrendes nyitófutamon második helyről indulhatott, pozícióját tartva második helyen is futott be, a futam viszont csöppet sem volt esemény nélküli. Az élről induló Filippi gyengén rajtolt, Michelisz Norbi simán elment mellette, de a mögülük induló privát citroënes Tom Chilton igazi veszélyt jelentett, az első kanyarban fej-fej mellett csatáztak az első helyért, de Norbi volt a belső íven, így az élen tudott maradni. A második kör kezdetére Michelisz már 1,2 másodperces előnyt autózott ki az első helyen, de miután Filippi ütközött José María Lópezzel, az autója megállt az egyik kanyarban, ezért bejött a safety car.
A biztonsági autó kiszállásakor Norbi nem hagyott esélyt Chiltonnak, és akárcsak a rajt után, elkezdte kiépíteni az előnyét az angollal szemben. Két kört tett meg a mezőny a safety car mögött, de ez hozzáadódott a versenytávhoz, így 14 kör helyett 16 körös lett a futam.
Michelisz mögött Chiltonnal az élen vonatozás alakult ki: a kilencedik körben az angol és Tarquini összeértek, amit kihasználva Björk és Muller is elment mellettük. Ez Norbi számára nem volt jó hír, mert két gyors autó került mögé, amelyeket már nem tartott fel Chilton. Ekkor 3 másodperc volt Michelisz előnye, ezt kellett beosztania a hátralévő távra. Az elszabaduló Volvo egy kör alatt hét tizedet dolgozott le a hátrányából, közben Monteiro és Huff felléptek a 9. és 10. helyre.
A 12. körben már csak 1,5 másodperc volt Norbi előnye az egyenesekben szárnyaló Björk előtt. Egy körrel később a svéd már támadott az első helyért, és közben már Yvan Muller is megérkezett mögéjük. Az utolsó előtti körben Norbit figyelmeztették - előtte kicsit összeért Björkkel védekezés közben. Norbi az övénél sokkal gyorsabb autókat védekezett le körökön keresztül. Az utolsó egyenesben Björk mindent egy lapra feltéve tudta megelőzni őt, miután összeért Norbival, akinek leszakadt a lökhárítója. Közben még Mullerrel is csatáznia kellett Michelisznek, de a második helyet nagy bravúrral sikerült megvédenie. A Volvo ezzel az első futamgyőzelmét szerezte meg.
WTCC, Kínai Nagydíj − a nyitófutam, végeredménye (a pontszerzők):
  1. Thed Björk (Volvo S60 WTCC)
  2. Michelisz Norbert (Honda Civic WTCC)
  3. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
  4. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
  5. Nick Catsburg (Lada Vesta WTCC)
  6. Hugo Valente (Lada Vesta WTCC)
  7. Tom Coronel (Lada Vesta WTCC)
  8. Fredrik Ekblom (Volvo S60 WTCC)
  9. Rob Huff (Honda Civic WTCC)

Legjobb idő: Thed Björk 1’52’’578[/szlista]
[/keret]
Források: Michelisz.hu, Citroën, FIAWTCC.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?