Villanyfurgon akár 5 milliós kedvezménnyel a Citroëntől

A Citroën sem akar kimaradni a kedvezményesőből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ë-Spacetourer 9 férőhellyel indul a legnagyobb villanyautó támogatásért.

A nagycsaládosok körében még népszerűbb lehet az új Citroën ë-Spacetourer kisbusz, miután az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-ben is kiírta az elektromos autók beszerzésének támogatására vonatkozó pályázatot (részleteit lásd itt). A 14 millió forintos értékhatár alatti, legalább 7 személyes modellekre 2,5 millió forint támogatás pályázható. Erre 2021. 06. 14-től lehet jelentkezni, és a szabály egészen pontosan úgy szól, hogy maximum 2,5 millió forint (legfeljebb a vételár 50%-a) támogatás kérhető 14 millió forintos vételárig, illetve maximum 1,5 millió forint (legfeljebb a vételár 11%-a) a 17 millió forintos vételárig. Emellett a legalább 3 gyermekkel rendelkező természetes személyek részére, a fenti elektromos pályázattal egyidőben a nagycsaládos állami támogatásra is lehet pályázni, amelynek összege 2,5 millió forint. Így a két támogatás teljes összege, amennyiben mindkét pályázat sikeres, - a gépjármű vételárától függően - akár 4 vagy 5 millió forint is lehet. A Citroën kínálatában az ë-Spacetourer Business XS modell érhető el az akár 5 milliós támogatással. A 9 személyes kisbusz villanymotorja 136 lóerős és 260 Nm a maximális nyomatéka. 50 kilowattórás akkucsomaggal rendelkezik, ami 230 kilométeres hatótávot ígér, illetve 7,4 kilowattórás fedélzeti töltőt, amellyel 16 amperes, háromfázisú Wallboxról, vagy utcai oszlopról 4 óra és 45 perc alatt feltölthető. Az autó kedvezményes ára 13 931 500 forint, ami az állami kedvezmények után 8 931 500 forintra csökken.
Hirdetés
A nagyobb akksis (75 kWh) változat alapára már drágább, így kisebb kedvezmény igényelhető rá. Ám a 330 kilométeres hatótávú változat ára is jelentősen, 4 millió forinttal csökkenthető. Így 16 986 750 forint helyett, 12 986 750 forintért hazavihető. Persze más kedvezményes modellek is szerepelnek még a Citroën árlistáján, illetve a legtöbb egyéb márkánál is, úgyhogy érdemes körülnézni, amíg az állam ilyen bőkezű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?