Mégis van remény a SEAT számára?

A SEAT mégiscsak folytathatja az életútját autógyártóként

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban elhintették, hogy csak a Cupra név él tovább az autópiacon, de most úgy tűnik, a jövőben is készülhetnek járművek Seat emblémával, ráadásul rögtön egy megfizethető villanyautóval lehelnének életet a márkába.

Tavaly szeptemberben röppent fel a hír, amely szerint a SEAT, mint autógyártó a jelenlegi modellek életciklusának a végén eltűnik a színtérről, és mobilitási vállaltként működik a továbbiakban. Akkor a témában megszólaló Thomas Schäfer, a Volkswagen csoport vezérigazgatója arról beszélt az Autocarnak, hogy a "SEAT jövője a Cupra".
Hirdetés
Most azonban úgy tűnik, mégsem kell búcsút inteni a spanyol eredetű márkának, hiszen a legfrissebb információk szerint a gyártó a meglévő modellek fejlesztésén dolgozik, és egy megfizethető városi villanyautó piacra dobását tervezik, amelynek az alapja a készülő Volkswagen ID.1 lehet. A fejleményekről Marcus Gossen beszélt az Autocarnak, aki a Seat és Cupra területi igazgatója az Egyesült Királyságban. A szakember az új modell leleplezését illetően azt mondta, 5 éven belül érkezhet a belépő szintű jármű. Ugyanakkor azt is gyorsan hozzátette, hogy jelenleg a SEAT nem jelentette be hivatalosan a villanyautó érkezését, de ahogy fogalmazott: "mindig van helye az álmoknak". A Cupra ezzel ellentétben már tett egyértelmű állásfoglalást, és mint ismert 2025-ben érkezik a Raval névre keresztelt városi villanyautójuk, amelynek alapját az ID.2 adja.
Hirdetés
Amennyiben valóban megvalósul a SEAT megfizethető városi villanyautójának a piacra lépése, úgy minden bizonnyal ez lehet a Volkswagen csoporton belül a legolcsóbb elektromos autó, hiszen anno a Volkswagen e-up olcsóbb alternatívája volt a Seat Mii Electric is, de ezt a modellt Skoda CITIGOe iV néven is értékesítették. Ami a belsőégésű motoros típusokat illeti, a SEAT ezeket sem engedi a feledés homályába merülni, hiszen kémfotósok már lencsevégre kapták a ráncfelvarrott Leont, amely a fotók alapján a Cupra égisze alatt futó névrokonától örökölhet meg néhány stílusjegyet.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?