Mindenki kamionnal járna, ha az Alfa ilyet gyártana!

Nyergesvontató Alfa módra - csak sajnos nem hivatalos látványterv

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy dizájnersrác agytekervényeiben született meg az Alfa Romeo nyergesvontató ötlete.


Ha máshogy nem, akkor a Ferrari helyében átmaszkíroznék néhány IVECO kamiont, hiszen milyen jól mutatna már az F1-es helyszíneken a paddockban az Alfa Romeo nyergesvontató. Sőt, mivel már visszatért maga az Alfa Romeo is a világ legunalmasabb autósportjába, természetesen a saját felszerelésüket is illene ilyen tehergéppel szállítani, ahogy a Renault és a Mercedes-Benz is teszi.

Sajnos a látványtervek nem gyári tervezőasztalról származnak. Egy szöuli fiatalember, bizonyos Taekang Lee rajzolta meg, gondosan ügyelve arra, hogy jól beazonosíthatóan egy Alfa Romeo szülessen. A vontató szemből nézve ugyanis kimondottan az Alfa Romeo hűtőmaszkját idézi, mindezt úgy, hogy a dizájner gondosan ügyelt az áramvonalasságra is, ami rendkívül fontos az amúgy téglalap alakú kamionoknál, mert óriási hatással van a fogyasztásra és így az üzemeltetési költségekre. Ugyanígy gondoskodott a vontatmány kerekeinek megfelelő burkolásáról is, szóval nem csak egy hirtelen fellángolásból szalvétára vetett ötletet látunk.
Hirdetés

Természetesen az ikonikus lóhere sem maradt el, és úgy vélem, a vérbeli Alfa Romeo rajongók sem tudnak belekötni az alkotásba. Már csak azt kellene elérni, hogy a valóságban is viszontlássuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.02.03. at 11:42
    Permalink

    Valóban jól néz ki, csak arról feledkezett el a “dizájnersrác”, hogy nagy előny, ha az áru nem az út szélén rohad meg a lerobbant kamionban, hanem időben célba is ér. 🙂

Vélemény, hozzászólás?