Modern pihenőhely nyílt az M1-M7 bevezetőn a villanyautósoknak

A budaörsi Mooncity jóval több, mint egy egyszerű töltőpont

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az M1-M7 bevezető mellett nyitotta meg a Porsche Hungaria az ország legmodernebb elektromos jármű töltőállomását, ahol a kávé mellé tudást is kínálnak.

2023 októberétől négy új elektromos autó töltővel bővül a Budapest környéki hálózat, ráadásul az ország egyik legforgalmasabb útja, az M1-M7-es bevezető szakasz mellett. A berendezések publikus üzemeltetéséről az MVM Mobiliti gondoskodik majd, a bemutatótermet pedig a Porsche Hungaria építette 2,2 milliárd forintból, amelyet teljes egészében önerőből finanszíroztak. A Mooncity névre keresztelt pihenőhely viszont nem egy egyedi kezdeményezés, az MVM-mel közösen a vállalat stratégiai együttműködésre lépve a jövőben közösen segíti a hazai töltőhálózat fejlesztését.
Hirdetés
A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára is, aki kiemelte, kormányzati részről is kiemelten fontos a járműipar elektrifikálásra, ugyanis ebben hazánk egyelőre nem áll túl fényesen, annak ellenére, hogy már több mint 80 ezer zöld rendszámos autó közlekedik a magyar utakon, amelyeknek több mint a fele tisztán elektromos:
Hirdetés
„Nagyon sok hasonló kezdeményezésre lenne szükségünk, mert szeretnénk az utókor számára egy élhetőbb világot hagyni. Magyarország 1990 óta 37%-kal csökkentette a károsanyag kibocsátását, de a közlekedésen belül még van hely a javulásra. Ezért igyekszik a kormányzat a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgozunk a Jedlik Ányos terv átalakításán, haladunk tovább a Zöld busz programmal, de vállalkozások számára is szeretnénk majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani, illetve a töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadtunk egy tervet az Európai Bizottságnak, reméljük ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?