Mutatjuk, hogy melyik volt az egymilliomodik SEAT SUV

Már több, mint egymillió szabadidő-autót adott el a SEAT világszerte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat év alatt összesen több mint egymillió példányt adott el három SUV-modelljéből a SEAT. De melyik volt az egymilliomodik?

Elképesztő a SUV-modellek diadalmenete, még mindig évről-évre egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piaci tortából. 2021-ben már az európai újautó-eladások 46 százalékát tették ki, azaz öt százalékponttal többet, mint a megelőző év folyamán. Mindenki igyekszik tehát minél több ilyen modellt szerepeltetni a palettáján, nincs ez másként a SEAT-nál sem. Az eredmények pedig igazolják, hogy jó lóra tettek a szabadidő-autókkal. 2022-ben – mindössze hat évvel a márka első ilyen modelljének megjelenése után – már az egymillió darabos határt is átlépte három SUV-sorozata értékesítésével. Tavaly összesen 192 100 autóval már az Arona, az Ateca és a Tarraco tette ki a márka globális eladásainak 49 százalékát.

Az egymilliomodik SEAT SUV pedig egy Arona volt, amely 2017-es bemutatkozása óta a márka legnépszerűbb autójává lépett elő, s amelyből már 481[nbsp]585 példány talált világszerte gazdára.

2021-ben Spanyolország „legkedveltebbje” lett, így első alkalommal állhatott SUV-modell a spanyol piac élén, ahol premierje óta közel 98 ezer kelt el az Arona sorozat tagjaiból. A második helyen az Ateca áll a SUV-rangsorban. Ez volt a márka történetének első SUV-modellje, napjainkra 435 443 példányban kelt el, és különösen népszerűnek bizonyul Németországban, ahol már több mint 108 ezer darabot értékesítettek belőle. A legfiatalabb SUV a Tarraco, amelyből eddig 88 820 darabot adtak el világszerte. Ez volt az első olyan modell, amelyet több mint 140 ezer fő részvételével, szavazás útján neveztek el. Legnagyobb piaca az Atecához hasonlóan Németország, ahol 29 ezer darabot adtak el belőle eddig.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?