Nagy az érdeklődés a hibrid Volvo iránt

Megduplázta a V60 hibrid gyártását a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annyira kelendő a Volvo hibrid kombija, hogy megduplázták a kocsi gyártási kvótáját. Vagyis csak majdnem, ugyanis 90 százalékkal növelték a termelést.


A dízelhibrid Volvo V60 iránt a kereslet leginkább Hollandiában, Belgiumban és Olaszországban nőtt meg, ezért torslandai üzemében a heti 152 darabos tervet 282-re emelte a Volvo.
A konnektorból is tölthető (azaz plug-in) hibridből 2013-ban 7600 példányt gyárt a kínai kézben lévő svéd vállalat, a 2014-es terv immár optimistább: tízezres darabszám a cél. Az érdeklődés magyarázatát a svédek abban látják, hogy termékük a jelenleg kapható hibridekhez képest más filozófiát képvisel, ami tetszik a fogyasztóknak. Mivel a plug-in V60-as ugyanazon a gyártósoron készül, mint a normál motorral szerelt társaik, könnyen és gyorsan tudnak alkalmazkodni a piaci igényekhez.
Hirdetés

A Vattenfal energiaszolgáltatóval közösen fejlesztett Volvo V60 Plug-in Hybrid károsanyag-kibocsátása a gyártó szerint 48 gramm/kilométer, hatótávja villanyüzemben 50 kilométer. Combos, 215 lovas dízelmotor és 70 lóerős villanymotor együttese hajtja. Az erőforrások nyomatéka 440, illetve 200 newtonméter. Lítium-ion akkumulátorának kapacitása 12 kWh.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?