Ne félj, 420 ingyenes vezetéstechnikai tréninget ad a Groupama!

Az ingyenes KRESZ vizsga mellé vezetéstechnikai kurzust kapnak a fiatalok és a kisgyermekes anyukák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az idei évtől már nem csak a 20 év alatti fiatalok, hanem a kisgyermekes anyukák számára is ingyenes a KRESZ vizsga, utóbbi csoport több mint kétharmada nem vezet - ezen kíván segíteni a Groupama Biztosító.

A jogosítvány megszerzése sok ember életében mérföldkőnek számít: tízből nyolcan a munkába állással hozzák kapcsolatba, illetve ugyanilyen arányban gondolják a megkérdezettek, hogy érdemes volán mögé ülni, amikor gyermek születik a családban – derül ki a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatásból.
Hirdetés
A megkérdezésben részt vett kisgyermekes anyukák 64 százaléka úgy gondolja, jogosítvánnyal a kézben a mindennapi teendőkre, például bevásárlásra, ügyintézésre kevesebb idő kell, ezáltal jobban tudnak a gyereknevelésre koncentrálni. 60 százalékuk kiemelte, hogy a munkába járást is jelentősen megkönnyítené, ha autóval tudna közlekedni a bölcsőde/óvoda, a munkahelye és az otthona között.

A kisgyermekes anyukák 71 százalékának ennek ellenére nincs jogosítványa, közülük minden harmadikat a megszerzésük túlságosan borsos ára tartja távol a tanfolyamoktól.

Ezen segít, hogy július 1-től a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre is. Ugyanakkor a jogosítvány megszerzését sokan nem csak pénzügyi okokból halogatják:

a Groupama Biztosító friss kutatása szerint a kisgyerekes anyukák egyharmadát a vezetéstől való félelem tartja vissza a jogosítvány megszerzésétől.

Hirdetés
Tegyük hozzá, ehhez a félelemhez alighanem hozzájárul az is, ahogyan a férfiak egy igen jelentős része viselkedik velük a forgalomban és akár általában is, akár csupán egy-egy pikírt megjegyzéssel. Hogy utóbbiak felejthetőbbek és könnyebben elengedhetőek legyenek, valamint, hogy a fiatalok és a kisgyermekes anyukák ne csak a jogosítványt, hanem a biztonságos vezetési tudást is könnyebben szerezhessék meg, a KRESZ vizsga megszerzésében támogatott cseden, gyeden és gyesen lévő anyukák és a 20 év alatti fiatalok számára ingyenes vezetéstechnikai tréningeket ajánlott fel. A kurzusokat a hölgyek számára külön tematikát kidolgozott Groupama Tanpálya tartja, de tegyük hozzá a vezetéstechnikai tréningre a friss jogsis férfiaknak szintén szükségük van, talán még jobban is, hiszen nem árt megtapasztalni, miként viselkedik egy megcsúszó autó. „A közlekedésbiztonság elkötelezett támogatójaként vállalatunk célja, hogy segítsük a kisgyermekes anyukák és a 20 év alatti fiatalok magabiztos jogosítványszerzését, ezért a felajánlott több mint négyszáz vezetéstechnikai tréningre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg valamelyik autósiskolában tanulnak vezetni. Bízunk benne, hogy ezzel a speciális gyakorlási lehetőséggel sikeresebben vizsgáznak majd autóvezetésből” - hangsúlyozta Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója felajánlásuk kapcsán.
Emellett azokra is gondoltak, akik már vezetnek, de még nem rendelkeznek kellő rutinnal, ezért biztonságos közlekedésük segítése érdekében programjukat elérhetővé tették a friss, egy évnél nem régebbi jogosítvánnyal rendelkezők számára is. Augusztus közepétől október közepéig összesen 420 fő vehet részt ingyenesen a tréningeken. Az érdeklődők már most regisztrálhatnak a Groupama Tanpálya honlapján, a tanpalya.hu weboldalon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?