Négy megyében már térképen a szupertraffipaxok

Mutatjuk, hol találkozhatunk már a rendőrség legújabb sebességmérőivel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrség közzétette, hogy hol telepített szupertraffipaxokat Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Térképen mutatjuk őket.


Még márciusban, a rendőrség legújabb, változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontjainak átadásakor írtunk arról, hogy a KKEP-k mellé érkeznek a fix telepítésű KKEP-k is, akkor még nem tudtuk, hogy mikortól. Most azonban már közzé is tette a rendőrség, hogy hova telepített azokból, elsőként Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógárd megyében, illetve Budapesten.
A fenti térképen jól látható, hogy az összes fővárosi autópálya ki- és bevezetőre jutott, valamint az említett megyékben az akár az autópályák alternatívájának számító főbb útvonalakra is, összesen 27 készülék került - eddig, illetve eddigi információink szerint - kihelyezésre.
Hirdetés
Miként a márciustól szolgáló 160 darab változtatható helyű KKEP, a fix telepítésűek is képesek a sebességmérésen túl a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is figyelni. Továbbá figyelik és azonosítják a közúton közlekedő, veszélyes árut szállító járműveket, a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 11:45
  Permalink

  na, megjöttek a “ettőlnemleszkevesebbaleset” közlekedési szakértők is. nyivlán, ha BALESETI GÓCPONTOKBA telepítenek ilyen készüléket, akkor nem lesz kevesebb baleset mi? 😀 édes istenem….pont azért rakják oda, mert ott sok baleset van általában relatív gyorshajtásból, figyelmetlenségből, de ha ezeket odatelepítik akkor nem hajtanak relatív gyorsabban majd és figyelnek.

  “Colieírta: 6 napja
  Ennek mi értelme? ”

  és te hova telepítenéd? a pusztára? ahol 1500 év alatt 2 baleset történik? vagy oda, ahol egy hét alatt 15? na? kapisgálod már esetleg?

  szvsz, jó sok idő óta, ez az egyik legjobb döntése a fakabátoknak.

 • 2017.10.28. at 11:45
  Permalink

  Még egyszer, csak neked: “[i]a fix telepítésűek is képesek a sebességmérésen túl a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is figyelni. Továbbá figyelik és azonosítják a közúton közlekedő, veszélyes árut szállító járműveket, a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg. [/i]”

  Nem csak sebességmérést végeznek, arról nem is beszélve, hogy tudtommal a lejelentett lopott autókat is beazonosítják.
  Amúgy azokat a helyekre, ahol gyakran mérnek autóból, azokat is “radar control” táblával hívják fel a figyelmet nagyon régóta, mégis az a tapasztalatom, hogy sokan nem foglalkoznak vele.

Vélemény, hozzászólás?