Őszi időutazás a Millenáris Velodromon

Velodrom Millenáris 2011. 09. 17.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember 17-én szombaton igazi oldtimer dzsembori lesz a Budapesti Olimpiai Központ területén található Velodrom Millenáris bringapályán.


Tavasszal már tartottak egy mindössze két órás, péntek délutáni főpróbát a szervezők, akkor is óriási sikernek számított a Velodrom Millenáris, szeptember 17-én, szombaton pedig egész napos fesztivál lesz a Velodrom Millenáris döntött betongyűrűjében.
A program tavaszról ismert: a regisztrált járművek, rendezői szempontok szerinti csoportokban, 1-től 6-ig terjedő létszámban tartják bemutató futamaikat. Előzetes elképzelés szerint az egyes kategóriák a háború előtti autók motorok, versenyautók, versenymotorok; a háború utáni autók motorok, versenyautók, versenymotorok 1960-ig bezárólag; az 1960 előtt tervezett, de a 70-es években még gyártott autók, motorok; illetve az 1960 utáni versenyautók és versenymotorok (rendezői meghívás és válogatás alapján) lesznek. Az előbbi mezőnyök felvonulásán bemutatót tartanak oldtimer kerékpárokkal, illetve demo-futamokkal ismerheti meg a közönség, milyen is a „stéher”, azaz a motorvezetéses kerékpárversenyzés.
Öltözködési tanácsok a rendezőktől
Itt a lehetőség, hogy új oldalról ismerjétek meg a világot. Keressetek számotokra szimpatikus, tetszetős ruhákat szekrények mélyén, használtruhás üzletekben, jelmezkölcsönzőkben. Régi divatlapok, autós, motoros újságok és persze az internet egyaránt sok ötletet adnak, amit aztán akár egy szabás-varráshoz értő ember is el tud készíteni. Hab a tortán: a kiegészítőkről se feledkezzetek el: kalap, sapka, sál, cipő, bizsu, régi óra, fényképezőgép, esernyő, távcső & társaik.
A zakót elfogadjuk korhű ruházatként. Egy látogatás a fodrásznál, egy jól befésült haj szintén csodákra képes. Aki így érkezik, annak 1 000 Ft a belépő. Aki nem, az 2 500 forintot fizet. De… Egy sapka, vagy sál nem csinál nyarat, ennek nem dől be a rendezői gárda.
Csak a felkészült, egységet mutató öltözéket honoráljuk kedvezménnyel!
Útmutató és stílusgyakorlat az öltözékhez:
  1. Egy stílus, vagy korszak határozza meg döntéseteket
  2. A múlt század 70-es éveivel bezárólag válasszatok ruhát, kiegészítőt
  3. Humor és vidámság adja az ötleteket és befolyásolja döntéseteket
  4. Kerüljétek az önkényuralmi jelképeket
  5. Fegyveres erők, rendvédelmi szervek öltözékei sérthetnek egyeseket, de akár törvénybe is ütközhet viseletük. Csak előzetes rendezői engedély alapján megengedett viseletük, kérjük megértéseteket
  6. Politika célzatú kitűzők, kiegészítők, azokat szimbolizáló eszközök, matricák szintén nem kívánatosak
  7. Inkább előzetesen kérdezz, mint a helyszínen egy elutasítás, vagy konfliktus...


    További információk[/url]

A tervek szerint délelőtt 10-től egészen este 8-ig tartó rendezvény egyedi hangulatát több show-elem is hivatott meghatározni, az oldtimerekkel érkezőkkel szemben elvárás a járművükhöz passzoló, korhű öltözék és a múltidézésére a közönséget is igyekeznek rávenni a szervezők, aki stílusos ruhában és/vagy a rendezvényhez készített frizurában megy, az 2 500 helyett csak 1 000 forint belépődíjat kell csak fizessen.
A futamokat szakmai szpíkerek kommentálják. Az idő stílszerű múlatásáról élő ragtime és dixieland zene mellett a terényi Orsósmagnó Múzeum alapítója, Nagy Vilmos gondoskodik. Noha a program versenyzés helyett higgadt barátkozásról, autó és magamutogatásról szól leginkább, a legszebb autók és a legjampecebb látogatók díjazása nem marad el, a közönség a bejáratnál kapott szavazólappal kategóriák szerint voksolhat a legjobb, legszebb, legérdekesebb technikájú klasszikusokra. Természetesen a stílusos öltözködés is díjat érdemel. A közönség mellett a regisztrált résztvevők külön értékelés alapján adhatják le szavazataikat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?