Őszig kell várni az Alfa Romeo új SUV-jára

Úgy várják az Alfánál a Tonale szabadidő-autót, mint a messiást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szűkszavúak az új SUV modelljükkel kapcsolatban az Alfánál, pedig a sikere elengedhetetlen a márka boldogulásához.

Hiába ölt rengeteg pénzt az FCA az Alfa Romeo Giulia és a Stelvio fejlesztésébe, és hiába lett gyönyörű a formatervük, az eladások nem a várakozásoknak megfelelően alakultak. Nagy reményekkel vitték az USA-ba is ezeket a típusokat, ám kiábrándító számok jöttek tavalyról, hiszen csak 18 292 darabot adtak el az Alfákból. Ezen kellene változtatnia a kisebb méretű, Tonale névre keresztelt SUV-nak. Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy valóban ősszel érkezik-e az újdonság, ám egyre erősebbek a pletykák, amelyek szerint az eddig csak koncepcióautóként bemutatott modell novemberben már piacon lesz. A bevezető szériát pedig 2022-ben követhetik az alapváltozatok.
Hirdetés
A végleges változat már nem sokban tér majd el a koncepcióautótól. Nagyobb visszapillantókat kap és a fényszórók formája változik picit. A motorkínálatról sincs hivatalos információ, de szinte biztos, hogy a konnektoros hibrid hajtáslánc ugyanaz lesz, mint, ami a Jeep Renegade-ben szolgál. Tehát az 1,3 literes benzinmotor és egy villanymotor párosa, amelynek rendszerteljesítménye lehet 190 lóerő és 240 lóerő is, mindkettő esetében 42 kilométeres tisztán elektromos hatótávval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.02.01. at 20:52
  Permalink

  hát nem tudom ki várja ,de mi alfások nagyon nem suv okat várunk ,tiszta szégyene ez az alfa romeonak és olaszországnak,szomorú ami evvel a márkával történik.mi gt t várunk zászlohajot várunk és spidert várunk…………

  • 2021.02.02. at 09:18
   Permalink

   Nem tudom mit értesz “alfás” alatt, vettél már új Alfát a gyárból vagy részvényt esetleg?

   A cég abból tud megélni hogy pénzt kap az általa gyártott autókért (leegyszerűsítve, tudom).

   Kínált sportos autókat nem tarolt vele. Minden márka SUV-kből él, Alfától Volvóig. Kivétel nélkül MINDEN prémiummárka, és lassan a legtöbb tömeggyártó is. Nem kevés pénzbe került az új platform (amire a Giulia és a Stelvio épül), és elég jól sikerült, megérdemelt volna egy Alfás szintű formát, ez most itt összejött.

   Szívesebben látnám ezt a dizájnt a Stelvio RWD platformján és méretében, de gonodolom Európában jól jöhet nemik egy kisebb olcsóbb SUV is. Meglepne ha sokat változtatna az USA eladásokon.

Vélemény, hozzászólás?