Pirospontot kapott a formájára az új Toyota Prius

Formatervezési díjat kapott a Toyota Prius Németországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző generációt sokan kritizálták a formája miatt – talán ezért döntött úgy a Toyota, hogy az idén érkező új modellt benevezi a Red Dot – szó szerint pirospont – formatervezési díjért folyó versenyre.

A Németországban osztogatott Red Dot díj önmagában nem kifejezetten ritka, a formatervezők által lezsűrizett mintegy évi húszezer tárgyból évente úgy 3600 kapja meg, de a Toyota a Best of the Best címet is behúzta a pötty mellé, ami már nem olyan gyakori: csak évi 40-50 ilyet osztanak szét. Az elismerés értékéből azért levon egy keveset, hogy messze nem minden új terméket neveznek be, így az sem igazán derül ki, hogy a személyautók képzeletbeli formaterv-rangsorában hova kerülne a Prius. Talán jobb is, ha ezt mindenki maga dönti el. A díjról szóló hír egyébként nem is jöhetett volna jobbkor a Toyota számára, hiszen már rendelhető a típus Európában, igaz, nem kifejezetten olcsó a maga 18,5 millió forintos alapárával. Ám a japán gyártó így bízhat benne, hogy a díjazás ténye legalább egy pillanatra ismét a típus felé fordíthatja a vásárlók figyelmét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?