SSC Tuatara: 0-320 km/h 16 másodperc alatt!

Tényleg a világ leggyorsabbja lehet az SSC Tuatara

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új hétsebességes váltó tesztelése közben észlelték az SSC Tuatara fejlesztői, hogy a 0-320 km/h-s sprinten több mint másfél másodpercet vertek a rekordtartó Koenigseggre.

Az SSC szorgalmasan teszteli és fejleszti legújabb, a világ leggyorsabb közúti típusának szánt autóját, az új-zélandi gyíkfajtáról elnevezett Tuatarát. A Jason Castriota által rajzolt új karosszéria és a 6,8 literes biturbó motor 1350 lóerős teljesítménye is brutális, akárcsak a kitűzött célok a menettulajdonságok tekintetében.
Álló helyzetből 100 km/h-ra 2,8 másodperc alatt gyorsul az autó, tervezett végsebessége 440 km/h, mindezt pedig nem egy hatalmas konszern támogatásával, hanem pár lelkes mérnök és mágnás jóvoltából.
Legutóbb új hétfokozatú váltót teszteltek az autóban, és kiderült, hogy ezzel a felállással az autó jól elveri a 0-320 km/h-s sprint jelenlegi bajnokát, a Koenigsegg Agera R-t: míg a jelenlegi rekord ideje 17,68 másodperc, a Tuatara 16 alatt éri el ezt az amúgy is észvesztő sebességet.
Hirdetés

A cégvezető, Jerod Shelby a világ leggyorsabb autóját ígérte, és az időről-időre felröppenő hírek hallatán nagyon úgy tűnik, hogy a Shelby SuperCars legújabb modellje tényleg képes lesz maga mögé utasítani a világ szupersportkocsijait, Veyronostul, Koenigseggestül, mindenestül, még akkor is, ha ezt a most kiadott videón nem mutatják meg nekünk.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?