Tovább drágulnak az üzemanyagok pénteken, nem is kicsit!

Ismét emelkednek a piaci üzemanyagárak, mutatjuk mennyivel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A benzin és a gázolaj magyarországi piaci ára most épp a világpiaci folyamatokkal összhangban emelkedik, még nagyobbra nő a szakadék a hatósági áras és a teljes árú üzemanyag között.

Újabb üzemanyagár-emelkedésről számolt be a Holtankoljak.hu, a pénteken érvénybe lépő változás a benzin és a gázolaj piaci árát is érinti. Ezt az oldal a Brent típusú olaj drágulásával hozta összefüggésbe, amelynek következtében a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 16 forinttal kell többet fizetniük a kutaknak és az autósoknak is.
Hirdetés
A hatósági ársapka az adott töltőállomás mennyiségi korlátait betartva, a magántulajdonban lévő autóval érkezőknek továbbra is lehetőséget biztosít kedvezményes áron, literenként 480 forintért tankolni, ám akik ebből a körből kiesnek, azok a beszerzési árakhoz hasonló mértékű emelkedésre számíthatnak a piaci áras normál, illetve a prémium üzemanyagok esetében is. Átlagosan így egy liter 95-ös benzinért 681,9 forintot, egy liter normál gázolajért pedig 776,9 forintot kell majd fizetni a kedvezményre feljogosító forgalmi felmutatása nélkül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?