Újabb román horrorkaravánokat büntettek a rendőrök

Sorra állítják félre a túlsúlyos, román rendszámos szerelvényeket a rendőrök az M0 autóúton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos nem újkeletű probléma, hogy a megengedettnél jóval több terhet cipelő, külföldi rendszámos szerelvények szelik át az országot, ezt próbálja hatékonyan szűrni a rendőrség. Íme a legújabb fogásaik és a kiszabott büntetés mértéke.

Horrorkaravánnak szokás nevezni azokat a túlsúlyos, sokszor utánfutót utánfutó mögött húzó, túlsúlyos járműszerelvényeket, amelyek lényegesen több tömeget cipelnek a megengedettnél. Nem véletlen az elnevezés, ahogy a forgalmi engedélyben meghatározott vonatatási kapacitás és terhelhetőség sem az. Nem csak az autók és teherautók motorja miatt szabják meg ugyanis ezeket az értékeket a gyártók, legtöbbször a fékek és a futómű áll az útjában, hogy többet lehessen pakolni egy járműre. Ha ez mégis megtörténik, akkor könnyen instabillá válik a túlterhelt teherautó, a féktávolsága pedig lényegesen nagyobb lesz, így komoly veszélyt jelentenek a környezetükre az így közlekedők. A rendőrök folyamatosan figyelik az ilyen eseteket, a Pest megyei egyenruhások a napokban az M0 autóúton szűrték ezeket a szerelvényeket, több túlsúlyost is sikerült félreállítaniuk.
Hirdetés
A jelenlegi példák első ránézésre talán annyira még nem is félelmetesek, ám a szemünk csal, nem pedig a mérleg. A képeken látható három eset összesen 2308 kilogrammal haladta meg a három szerelvény megengedett össztömegét, amiért a sofőrök 900 ezer forint bírságot kaptak. Mindhárom autószállítón román rendszám volt, a korábbi hasonló közlemények alapján arra következtethetünk, hogy a hasonlóan túlterhelt járművek közt rendszeresek a román felségjelzéssel rendelkező kisteherautók. A rendőrök a járműveket természetesen a bírság kiszabása mellett le is parkoltatták, a sofőrök pedig csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták útjukat az ország délkeleti határa felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?