Utolsó fázishoz érkezett a Ford E-Transitok tesztelése

2022-től elektromos Ford E-Transitok szelik az utakat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford 2022 tavaszán tervezi piacra dobni új, tisztán elektromos hajtású haszongépjárműveit, de előtte még a flottavásárlók tesztelhetik a prototípusokat.

A Ford E-Transit fejlesztése a közúti tesztelés fázisába érkezett. A flottavásárlók 10-10 darab prototípust kapnak tesztelésre, hogy a gyártó valós képest kapjon az autók gyakorlati felhasználásának előnyeiről, esetleges hátrányairól. A teszteket három országban végzi a márka (Németország, Norvégia, Egyesült Királyság) olyan cégek bevonásával, mint a DPD, A DHL Express és a Recover Nordic, de a próbaüzemet segíti a Norvég Posta és Köln város önkormányzata is.
Hirdetés
A felhasználók az összes jelenleg létező kivitelből kapnak a tesztfázis időszakára, többek között elérhető lesz számukra az élelmiszerszállításra tervezett hűtőkocsi a 2,3 kW teljesítményű ProPower Onbard rendszerrel, az építkezésekre specializált alacsonyplatós felépítmény, mely beépített súlyérzékelővel és világítótestekkel is rendelkezik, de a házhozszállító dobozos felépítményt is tesztelhetik a sofőrök.
Hirdetés
A flottatesztelés egyébként nem újdonság a Fordnál; a Transit Csutom Plug-in Hybrid haszongépjárműveket is hasonló elven tették próbára. Az akkori tesztelők több mint 240.000 km-t tettek meg a prototípusokkal, a munkavégzés során pedig az út 75 százalékát nulla emisszióval teljesítették London belső kerületeiben. A kölni tesztek során is rendkívül jól vizsgázott az akkori modell: a város különösen szennyezett területein automatikusan bekapcsolt a tisztán elektromos hajtás, így javítva a város levegőjének minőségét.
A Ford immár 6 éve első a haszongépjármű-piacon, és a 2021-es év első félévében is megtartotta vezető szerepét. Az innovációk hatására elsősége csak megszilárdulni látszik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?