Üzemanyagár-zuhanás várható szerdán!

Olcsóbb benzin és gázolaj érkezik a hét közepén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindkét üzemanyag piaci ára jelentősen csökkenni fog a nagykereskedelmi árak komoly esése miatt. Mutatjuk a pontos számokat és a várható árakat!

A Holtankoljak.hu legfrissebb információi szerint szerdán jelentősen csökkennek majd a hazai üzemanyagárak. A mérséklődést szokás szerint az üzemanyagok beszerzési árára vonatkozóan jelentették be, ám a nagykereskedelmi árak csökkenése hasonló mértékben befolyásolja majd a piaci árakat és a prémium üzemanyagok árát is.
Hirdetés
A benzin esetében az említett csökkenés bruttó 25 forintot, míg a gázolaj esetében bruttó 22 forintot jelent a beszerzési árak terén. A hét közepétől így a piaci áron tankolók várhatóan literenként 674 forintos átlagáron tölthetik majd újra autójukat 95-ös benzinnel, míg ugyanezt normál gázolajból literenként 829 forintba kerül majd megvalósítani. A hatósági árak természetesen maradnak, így aki jogosult az olcsóbb üzemanyagra, az továbbra is 480 forintért tankolhat benzint és gázolajat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?