Vége a Saab csődvédelmének, kínai lesz a svéd autógyár

Kínai segítséggel menekül meg a svéd Saab

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A GM által volt már amerikai és a Spyker miatt holland kézben is a Saab, ám most kínai kézbe került, miután eddig egyik befektető sem tudta megmenteni.

Továbbra sem végleges a Saab sorsa, miután a Hawtai Motorral kötött együttműködést a kínai hatóságok nem hagyták jóvá, szeptemberben teljesen fizetésképtelenné vált, és ezért csődvédelmet kért a Saab.
Most a vállalatért azóta felelős csődbiztos szándéknyilatkozatot írt alá a kínai Yougman autógyárral és a Pang Da autókereskedelmi vállalattal. Utóbbi értelmében a vállalat összes részvénye kínai kézbe kerül, az MTI közleménye szerint 100 millió euróért, és a kínaiak ígérik, hogy forrást biztosítanak a svéd autógyár átszervezéséhez. A két kínai vállalat már a nyáron érdeklődést mutatott a Saab iránt, ám eddig a vállalat vezetői nem kívánták eladni az összes részvényt.
Hirdetés
Miután azonban a gyár fizetésképtelensége miatt többször is leállni kényszerült és az is felmerült, hogy véglegesen be kell zárni, a teljes eladás még mindig jobb megoldásnak tűnt. A megállapodás természetesen ismételten csak egy szándéknyilatkozat, pénzügyi tranzakció most sem történt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?