Vége a titkolózásnak! Itt van a jubileumi Mazda MX-5!

Ahogy ígérték, Chicagóban bemutatták a jubileumi MX-5-öt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három évtizede indult hódító útjára a Mazda roadstere, amit most különleges szériával ünnepel a gyártó.


Eddig homályos foltokkal borzolta csak a kedélyeket a Mazda a jubileumi modelljével kapcsolatban, ám most végre teljes valójában megmutatták a 30th Anniversary Edition névre keresztelt MX-5-öt. Ahogy korábban már elárulták, azért választották ezt az időpontot és helyszínt, mert az első generáció is ugyanitt mutatkozott be az 1989-es esztendőben.
Hirdetés

A csupán 3000 darabosra tervezett szériának kikevertek egy külön színt is, ami a „versenynarancs” névre hallgat. Az USA 500 darabot kap a háromezerből, ám elérhető az autó a hagyományos vászontetővel, illetve a keménytetős, ám „targásítható” RF változatban is.

Az egyedi fényezésen kívül kovácsolt könnyűfém kerekeket, szintén a narancs színében pompázó Brembo első féknyergeket és Nissin hátsókat, valamint narancs varrású Recaro sportüléseket, narancs színű díszbetéteket és Bose hangrendszert is kap a különleges modell. A jubileumi MX-5 csakis a kétliteres, 181 lóerős motorral vásárolható meg, kivéve a japán ügyfeleket, mert ők az 1,5 literes motorral is választhatják. A vászontetős modell alapára 34 955 dollár, körülbelül 9,8 millió forint, míg az RF alapára 37 595 dollár, tehát körülbelül 10,5 millió forint. A hatfokozatú manuális sebességváltó helyett automatikus is kérhető 500 dollárért (kb. 140 ezer forintért) amennyiben a vászontetős modellt választja az ügyfél, ám az RF esetében csak 400 dollárt (kb. 112 ezer forintot) kell kicsengetni érte. Nyugalom, nálunk biztosan nem ezek az árak lesznek, már ami a váltókat illeti.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?