Vége az üzemanyagárak apadásának, már a drágulás jön

A gázolaj ára már nőtt, jövő héten a benzinre is sor kerülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szeptember közepétől számítva sorozatosan és jelentősen estek az üzemanyagárak, a tendencia most már visszafordulni látszik.

Miként arról többször írtunk, igen jelentős mértékben esett a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon (is) szeptember közepe óta, az ok a nyersolaj árának jelentős apadása volt. Nem egész másfél hónap alatt 42 forinttal mérséklődött a 95-ös, 27 forinttal a gázolaj ára. Utóbbié azonban a héten - pénteken - már emelkedni kezdett, akkor 2 forinttal drágult vissza. A következő héten már a benzin ára is nőhet, melynek oka, hogy a múlt héten nemcsak a dízel tőzsdei jegyzésára nőtt (az egyébként 1,1%-kal), hanem a benziné is 0,8%-kal. Számunkra rontja a helyzetet, hogy a forint veszített erejéből az üzemanyagpiacon mérvadó dollárral szemben, így számunkra már a benzinnél is 1,4, a gázolajnál 1,8 százalékos áremelkedés látható.
Hirdetés
Mivel a gázolaj árát már megtoldotta pénteken a MOL, a jövő hét első felében inkább csak a benzinnél várható egy enyhe áremelés, ugyanakkor nem zárható ki, hogy akár mindkét üzemanyagfajta drágulni fog. A MOL bejelentése szokás szerint hétfőn esedékes, ha lesz drágulás, az szerdán léphet életbe, akkor pedig újabb, péntektől érvényes ármódosításról is dönthet az olajtársaság.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?