Hirdetés

Videó: Obama elnök megfociztatta a Honda robotját

A Honda legújabb ASIMO robotja az amerikai elnökkel rúgta a bőrt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autók, motorok, kerti gépek is szerepelnek a Honda kínálatában. Barack Obama Japánban labdázott egyet intelligens robotjukkal.

Az amerikai elnök türelmesen asszisztált az egyébként rém intelligens robot bugyuta előadásához. A robot jelentősége túlmutat focitudásán

Mikrobi szépen bemutatkozott, majd az előre megírt program szerint demózta képességeit az USA első emberének. A CNN videóbeszámolója alapján kicsit mintha jobban is focizna nála. ASIMO (Advanced Step in Innovative MObility) már kamaszodik, az emberforma robot legelső generációját még 2000-ben mutatta be a Honda. 130 centis magsaságával és 50 kiló körüli tömegével csak gyerekméretű, formájával is kevésbé ijesztő, mint a korábbi Honda robotok. De azért nagyon fura. Így nyilatkozott Obama elnök is a japán tudományos kiállítás meglátogatása után, ahol több robottal is összebarátkozott.

Hirdetés

ASIMO, aki leginkább egy szkafanderbe bújt gyerekűrhajósra emlékeztet, kapott egy kis frissítést mielőtt az elnökkel lepacsiztatták. Szabadabban mozoghat, “ízületei jobban megfelelnek a videón mutatott altesti mozgásokhoz, mint a séta és labdarúgás. A robot legfrissebb változata gyorsabb és ügyesebb minden eddiginél, testrészeivel összesen 57 féle mozgást tud végezni. Vicces, ahogy nekikészül a labda elrúgásának. Elsőre úgy tűnik, hogy jól megküldi majd, persze nem így lett.

A japán ipar számára nagyon fontos volt ez a kis bemutató, talán nem kell leírni miért. Az autógyártásban a robottechnológia nem kerül be jelen formájában a hétköznapi modellekbe, viszont az előállításukhoz nagyon precíz, és a felhasználásnak megfelelő intelligens robotok kellenek. A Honda autóiban sokkal inkább az ASIMO működését segítő fejlett szenzorok azok, amik visszaköszönhetnek a közeljövőben.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?