Videón a legújabb sikeres rendőrségi akció!

9 óra alatt közel 100 lefülelt szabálytalanság, íme a rendőrök legújabb sikersztorija!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelentős mennyiségű szabálytalan sofőrt szűrtek ki a rendőrök a legújabb célzott ellenőrzésen a fővárosban. Mutatjuk a számokat, a körülményeket és a videót!

Szeptember 29-én 9 órától 18 óráig tartottak közlekedési ellenőrzést a rendőrök a fővárosban, melynek fő célja a közlekedés biztonságának javítása, és a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése volt. Az akcióban a XIII. és XIV. Kerületi Rendőrkapitányság emberein kívül részt vett a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Első „Motorvéd” Polgárőr Egyesület is. Az összefogás eredményeképp 9 órányi összehangolt ellenőrzéssel közel 100 szabálytalanságot füleltek le, egészen különleges megoldásokkal is készültek az egyenruhások az alkalomra.
Hirdetés
Egy helyszínre telepített teljesítménymérő paddal például a rendszám nélküli segédmotorkerékpárok teljesítményét is mérték, mely öt esetben haladta meg a megengedett értéket - a szabálytalan vezetőkkel szemben szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrök három embert fogtak el: az egyik sofőrt járművezetés bódult állapotban, a másikat járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény gyanúja miatt, a harmadik járművezetőt pedig azért, mert két elfogatóparancs is érvényben volt ellene. Az egyenruhások két főt előállítottak engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt, illetve további 25 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást: volt, aki forgalomból kivont járművel közlekedett, vagy autóját engedély nélkül átalakította, illetve azt kötelező felelősségbiztosítás nélkül használta. A rendőrök a feljelentés mellett kilenc esetben a járművek forgalmi engedélyét is elvették. Az akció során további 41 járművezetővel szemben helyszíni bírságot, illetve 18 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Egy taxisofőrrel szemben közigazgatási feljelentéssel éltek, mert a jármű nem megfelelő műszaki állapotán túl Budapesten nem is vehetett volna fel utast, ráadásul a sofőr taxis engedélye is lejárt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?